miercuri, aprilie 17, 2024

Localurile din Herăstrău care au primit amenzi în anul 2022. Scurt bilanț prezentat de Clotilde Armand

Din OrasLocalurile din Herăstrău care au primit amenzi în anul 2022. Scurt bilanț prezentat de Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a informat despre localurile din Herăstrău care au primit amenzi pentru muzica dată prea tare în anul 2022. Ea a prezentat un bilanț al sancțiunilor acordate în ultimul an.

Anul 2022 a adus numeroase controale în Parcul Regele Mihai I (fostul Herăstrău), datorită numărului mare de reclamații din partea locuitorilor din Sectorul 1.

Oamenii au sesizat că sunt deranjați de muzica prea tare a localurilor din zonă, astfel că au fost aplicate 40 de amenzi contravenționale pentru depășirea limitelor de zgomot prevăzute de legislație. Valoarea totală a acestor amenzi a ajuns la 34.000 de lei, potrivit primarului Sectorului 1.

„Puțini bucureșteni știu că Parcul Herăstrău se află într-o zonă protejată, iar competențele Poliției Locale Sector 1 sunt limitate.

Chiar și în aceste condiții, am dispus intensificarea controalelor polițiștilor locali, pentru respectarea legislației privind ordinea și liniștea publică și pentru verificarea activității comerciale a teraselor și cluburilor.

Am transmis public un singur mesaj: „Respectați legea!” Cine nu a înțeles acest lucru, a suportat consecințele”, a afirmat Clotilde Armand.

Cei care au difuzat muzică prea tare au suportat consecințele acestei acțiuni. Controalele au fost efectuate în special în zilele de vineri și sâmbătă, între orele 22:00 și 02:00. Printre localurile sancționate se numără „La Brasserie” și „Guava”, care organizau frecvent concerte live de manele. Datorită faptului că deranjau locuitorii din Sectorul 1 până dimineața, aceste localuri au avut autorizațiile de funcționare suspendate pentru o perioadă de 30 de zile.

Alte localuri care au primit amenzi pentru muzica dată prea tare: „Nuba”, „It Cucina”, „Kayo”. Primarul Clotilde Armand a anunțat că vor fi luate măsuri similare în cazul altor localuri și restaurante care difuzează muzică tare până dimineața și tulbură liniștea publică.

În același an, primarul Clotilde Armand a luat o decizie inovatoare pentru Primăria Sectorului 1. Ea a sesizat Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) pentru a confisca aproximativ 1 milion de euro de la restaurantul „Taverna Racilor”.

Motivul acestei sesizări a fost că localul a obținut banii prin metode nelegale, ignorând ordinul Poliției Locale Sector 1 de suspendare a activității.

„Vom continua toate aceste acțiuni în 2023, am pus la punct un nou plan permanent de măsuri pentru Parcul Herăstrău”, spune Clotilde Armand.

De asemenea, primarul a anunțat că în perioada următoare va solicita Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) să confisce și alte sume de bani de la administratorii unor cluburi pentru care activitatea a fost suspendată.

Vezi si alte articole...