miercuri, martie 29, 2023

Vreme instabilă în București, conform ANM

Deși în acest weekend bucureștenii se pot...

Locuitorii din Sectorul 5 al Capitalei vor plăti mai puțin pentru reabilitarea termică a blocurilor

Din OrasLocuitorii din Sectorul 5 al Capitalei vor plăti mai puțin pentru reabilitarea termică a blocurilor

Administrația publică din Sectorul 5 a anunțat că locuitorii vor plăti mai puțin pentru reabilitarea termică a blocurilor, după ce Consiliul Local a scăzut contribuția acestora de la 25% la 10%. În ultima ședință organizată de Consiliul Local, s-a decis să se reducă contribuția cetățenilor la reabilitarea termică, astfel încât asociațiile de proprietari să plătească mai puțin pentru lucrări. Contribuția anterioară era de 25% din valoarea totală a lucrărilor, însă acum este de doar 10%.

În cursul anului 2021, contribuția a crescut, dar administrația publică din Sectorul 5 a decis că această mărire era prea mare pentru cetățenii din sector. Urmează să fie reabilitate 100 de blocuri.

Primăria Sectorului 5 consideră reabilitarea termică a imobilelor din zona sa o prioritate, astfel că au fost implementate măsuri pentru a facilita acest proces. De asemenea, a fost creat un Serviciu de Reabilitare Termică, care funcționează în cadrul Direcției de Investiții a Primăriei Sectorului 5.

„În același timp, pe fațadele blocurilor din Sectorul 5 apar din ce în ce mai multe schele, a transmis  PS5”.

În vederea realizării acestui proiect de investiții, fondurile necesare au fost obținute prin intermediul PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență) și vor fi suplimentate prin intermediul fondurilor rambursabile și a bugetului local.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro