miercuri, iulie 17, 2024

Locurile de joacă din Sectorul 1 ar putea fi închise în curând. Primăria nu are bani pentru mentenanța lor

Din OrasLocurile de joacă din Sectorul 1 ar putea fi închise în curând. Primăria nu are bani pentru mentenanța lor

Primarul Clotilde Armand a anunțat posibilitatea închiderii locurilor de joacă din Sectorul 1, pe care administrează. Ea îi acuză pe consilierii PNL și PSD că o presionează să ia această decizie.

Închiderea acestor locuri de joacă pentru copii ar putea avea loc începând cu data de 1 aprilie 2024, conform declarațiilor făcute de Clotilde Armand pentru HotNews.ro. Ea a comunicat locuitorilor din București că lipsa de fonduri în bugetul local determină această decizie, deoarece nu există suficienți bani pentru întreținerea acestor spații. Primarul arată cu degetul spre consilierii PNL și PSD.

„Consilierii PSD și PNL au tăiat printr-un amendament aproape toți banii de la spații verzi, unde era inclusă și întreținerea locurilor de joacă”.

Clotilde Armand a subliniat că pentru îngrijirea spațiilor verzi, consilierii au alocat doar 20 de milioane de lei, în comparație cu suma inițială estimată între 200 și 250 milioane de lei. Această sumă ar fi fost suficientă doar pentru a acoperi facturile din luna decembrie 2023.

„După ce am plătit aceste facturi, am lansat comenzile pentru ianuarie și februarie și acuma am ajuns să nu mai putem să prestăm nici niște servicii de bază, cum este întreținerea locurilor de joacă. Din 1 aprilie o să închidem și locurile de joacă, pentru că în acest capitol bugetar nu a rămas nimic”.

Întrebată de HotNews.ro despre lucrările de mentenanță fără de care locurile de joacă nu ar putea rămâne deschise, primarul a explicat că se referă la elementele care se deteriorează în timp și necesită înlocuire.

Cu precizie, în cazul în care unul dintre mecanisme se strică, o echipă ar trebui să vină, să verifice și să remedieze problema. Pentru reparații, firmele de mentenanță folosesc piese certificate.

„Locurile de joacă au niște mecanisme, care sunt verificate constant și în momentul în care se desface ceva sau s-a rupt o piesă, vine imediat o echipă care repară, dar cu piesele care aparțin de firma care ne-a pus echipamentul.

Adică nu se fac improvizații cu locurile de joacă. Și aceste servicii care sunt nu numai non-stop, dar și cu niște piese de schimb care sunt certificate, adică totul este profesionist”.

Totodată, Clotilde Armand a afirmat că nu dorește să își asume responsabilitatea pentru faptul că Primăria nu dispune de suficiente fonduri pentru a asigura un serviciu de mentenanță profesionist pentru locurile de joacă. Din acest motiv, a declarat că locurile de joacă urmează să fie închise începând din săptămâna viitoare. Primarul Sectorului 1 a informat și că a comunicat consilierilor din opoziție care este problema, însă aceștia nu au fost de acord cu o rectificare bugetară.

La data de 7 martie 2024, Clotilde Armand a anunțat că Primăria va fi închisă și ea, tot din cauza lipsei de fonduri.

„Fac un anunț important pentru toți locuitorii din Sectorul 1. Primăria Sectorului 1 va fi închisă din cauza consilierilor locali PNL PSD. Aceștia au luat banii de la funcționarea primăriei și i-au dat la Catedrala Mântuirii. Registratura va fi închisă și serviciile publice la fel”.

Vezi si alte articole...