luni, iunie 24, 2024

Prognoza meteo, 23 iunie. Canicula şi disconfortul termic vor persista. Unde va ploua

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM)...

Cod galben de furtuni. Majoritatea țării va fi afectată de fenomene extreme

Cod galben de furtuni. Administrația Națională de...

Lucrările de amenajare pentru Malul Sudic al Lacului Morii încep în curând

Din OrasLucrările de amenajare pentru Malul Sudic al Lacului Morii încep în curând

Administrația Publică Locală a Sectorului 6 informează locuitorii orașului cu privire la stadiul lucrărilor de amenajare a Malului Sudic al Lacului Morii. În prezent, echipele ADPUS Sector 6 au început procesul de igienizare a zonei respective și de tundere a ierbii.

Primăria Sectorului 6 este dedicată continuării amenajării zonei din jurul Lacului Morii, iar în acest sens se fac pregătirile necesare pentru intervenția pe malul sudic al lacului. Administratia Publică informează că, în prezent, echipele din cadrul Administrației Domeniului Public Sector 6 se ocupă de igienizarea zonei și de tunderea ierbii.

În ceea ce privește începerea efectivă a lucrărilor de amenajare în această zonă, Primăria a comunicat că acestea sunt programate să înceapă în luna viitoare, iunie 2024. Acest demers vine în urma unei anunțate inițiale care prevedea începerea lucrărilor în primăvara acestui an. Mesajul transmis de administrația publică este:

„Va fi o nouă oază de relaxare atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. Transformăm loc cu loc, zonă cu zonă”.

Aria destinată amenajării se întinde pe o distanță de 1,3 kilometri și presupune o investiție de 7,5 milioane de lei.

În ceea ce privește termenul de finalizare, în luna februarie 2024, Primăria Sectorului 6 anunța că lucrările vor fi gestionate de Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 și vor fi completate în aproximativ trei luni. Astfel, la sfârșitul verii, locuitorii Bucureștiului ar trebui să beneficieze de promenada de-a lungul malului sudic al Lacului Morii.

Promenada, concepută ca un spațiu de relaxare, va include zone pentru recreere și odihnă, zone de joacă pentru copii, iluminat public și amenajări peisagistice. De asemenea, se vor amplasa leagăne din lemn cu bănci, rasteluri și mese de șah, iar va fi disponibilă chiar și o stație de reparat bicicletele.

Accesul în zona de promenadă va fi realizat prin Aleea Lacul Morii, conform informațiilor furnizate la începutul anului de către Primăria Sectorului 6.

Vezi si alte articole...