luni, mai 27, 2024

Lucrările de modernizare de pe Strada Chiristigiilor, situată pe lângă Piața Obor din Sectorul 2, se apropie de finalizare

Din OrasLucrările de modernizare de pe Strada Chiristigiilor, situată pe lângă Piața Obor din Sectorul 2, se apropie de finalizare

Modernizarea străzii Chiristigiilor, situată în apropierea Pieței Obor din Sectorul 2, este pe cale să se încheie. Muncitorii se concentrează acum pe zona de promenadă a străzii, după ce au finalizat lucrările la parcarea și partea carosabilă. Primăria Sectorului 2 a anunțat pe pagina sa de Facebook că modernizarea străzii Chiristigiilor este aproape finalizată.

„Mai avem puțin și finalizăm lucrările de modernizare a străzii Chiristigiilor, de lângă piața Obor”.

În prezent, muncitorii se concentrează pe amenajarea zonei de promenadă a străzii, oferind o oază verde pentru cei care trec prin zonă. De asemenea, se lucrează intens la montarea jardinierelelor și la refacerea trotuarelor. Jardinierele sunt construite folosind cofraje în care se toarnă beton, un proces vizibil în imaginile postate pe pagina de Facebook a instituției. În paralel, se efectuează săpături pentru instalarea noilor pavaje.

Deoarece lucrările la partea carosabilă sunt finalizate, circulația auto este redirecționată pe un singur sens, dinspre Ziduri Moși către Șoseaua Mihai Bravu.

Potrivit informațiilor furnizate de Primăria Sectorului 2, modernizarea Străzii Chiristigiilor face parte dintr-un proiect mai amplu de regenerare urbană a întregii zone, inclusiv proiectul „Noul Obor”, care va schimba radical aspectul cartierului.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a adăugat:

„Oborul merită o transformare care să facă zona emblematică, să nu fie doar o piață în care vii pe fugă să îți faci cumpărăturile. Am pornit la drum de la un studiu de regenerare urbană făcut de experții Băncii Mondiale. Și am trecut la fapte. Strada Chiristigiilor și Aleea cu Ceas devin piesele de rezistență, cu trotuarele la nivelul carosabilului, cu zone înverzite natural pentru relaxarea vizitatorilor. Ne dorim ca zona Obor să devină un loc unde te întâlnești cu prietenii, deguști delicii tradiționale sau petreci timp în familie”.

La începutul lunii februarie, Primăria Sectorului 2 anunța că și Aleea cu Ceas va suferi o transformare semnificativă, devenind un loc prielnic pentru promenadă.

Pe această arteră sunt planificate mai multe lucrări: amenajarea zonelor de recreere și a unei piste de biciclete; înființarea de noi spații verzi și instalarea de mobilier urban modern; refacerea trotuarelor la același nivel cu partea carosabilă; transformarea parțială a zonei în pietonală, cu circulație auto restricționată la un singur sens; conservarea și reabilitarea ceasului existent; crearea de noi locuri de parcare.

Aceste măsuri sunt parte a planului de revitalizare urbană și modernizare a infrastructurii din Sectorul 2, în scopul oferirii unui mediu urban mai atractiv și funcțional pentru locuitori.

Vezi si alte articole...