luni, mai 20, 2024

Acord strategic de colaborare între Romarm și un producător american de drone militare și civile

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, prin intermediul...

Europa, sub tot mai multe amenințări. Ce conflicte vor lovi „Bătrânul Continent”

Afirmația retorică a președintelui francez Emmanuel Macron,...

Lucrările la Podul Mare din Parcul Tineretului se apropie de finalizare

Din OrasLucrările la Podul Mare din Parcul Tineretului se apropie de finalizare

Lucrările la Podul Mare din Parcul Tineretului sunt pe cale să fie finalizate, iar Nicușor Dan a inspectat personal progresul acestora și a discutat despre modificările efectuate.

De asemenea, primarul Capitalei a subliniat faptul că acest pod, cu o vechime de 50 de ani, nu a suferit niciodată reparații până acum și se afla într-o stare avansată de deteriorare. Lucrările la acest pod au început pe 29 mai 2023. De atunci, pietonii nu au mai avut acces pe pod și nici pe aleile de sub acesta, pentru a asigura un mediu sigur pentru desfășurarea lucrărilor.

Cu finalizarea lucrărilor aproape, bucureștenii se pot aștepta să se bucure din nou de plimbări pe acest pod și pe aleile adiacente.

„Podul din Parcul Tineretului e aproape gata. Am făcut o reparație capitală care nu s-a mai făcut de 50 de ani de când s-a făcut parcul. În plus, am pus scara care se vede în spate și care leagă aleea de sus cu aleea de jos.

În plus, a reproiectat scara care era aici pentru că ea întrerupea aleea de jos. Părinții cu cărucioare trebuia să urce 10 scări și după aceea să coboare 10 scări. Acum, prin reproiectare, aleea de jos va deveni accesibilă”, a declarat primarul Capitalei într-un clip video publicat pe Facebook.

Primarul Capitalei a comunicat data la care Podul Tineretului, construit în 1974, va fi redeschis publicului:

„După lucrările făcute, aleile de sub pod au devenit accesibile și pentru familiile cu copii mici în cărucioare. Podul va fi redat publicului în luna mai”.

Menționăm că încă din luna martie, Trustul de Clădiri Metropolitane a indicat posibilitatea ca lucrările aici să fie finalizate înainte de 1 iunie 2024.

 

Vezi si alte articole...