joi, iulie 18, 2024

Lucrările la rețeaua de termoficare din Ferentari, București se apropie de finalizare

Din OrasLucrările la rețeaua de termoficare din Ferentari, București se apropie de finalizare

Nicușor Dan, Primarul General al Bucureștiului, a vizitat șantierul din Ferentari pentru a verifica progresul lucrărilor la rețeaua de termoficare a orașului. Acesta a anunțat că, în acest moment, 11 kilometri din cei 13 planificați au fost finalizați și că urmează să fie efectuate probe de presiune pe un tronson de 1.500 de metri din această lucrare.

În prezent, se efectuează probe de presiune pe un tronson de 1.500 metri din rețeaua de termoficare din Ferentari. Lucrările au fost începute de către Primăria Municipiului București în luna mai 2021 și au ca scop reabilitarea a 13 kilometri din rețeaua de termoficare a Capitalei.

Astăzi, 17 ianuarie 2023, Nicușor Dan, Primarul General al Bucureștiului, a efectuat o vizită la șantierul din Ferentari unde se lucrează la rețeaua de termoficare a orașului. Edilul a anunțat că

  • 1.200 metri sunt parte din rețeaua magistrală,
  • 300 metri reprezintă racordurile.

Lucrarea de reabilitare a rețelei de termoficare din Ferentari, București, ar putea fi finalizată în luna aprilie. Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că în prezent s-au finalizat 11 din cei 13 kilometri prevăzuți în proiect și că până la 15 aprilie lucrarea ar trebui să fie finalizată.

El a menționat că pe parcursul lucrărilor, locuitorii din zonă au continuat să beneficieze de serviciile de alimentare cu apă caldă și agent termic prin intermediul punctelor termice provizorii.

Tronsonul de 13 kilometri din Ferentari asigură alimentarea cu apă caldă și agent termic pentru 16 puncte termice din București, care alimentează aproximativ 10.000 de apartamente din această zonă.

Primarul a subliniat și faptul că în anul 2022, Primăria Municipiului București a reabilitat între 20-30 de kilometri din rețeaua de termoficare a orașului, mult mai mult față de mandatul fostului primar, când erau reabilitați 5-8 kilometri pe an.

Vezi si alte articole...