sâmbătă, iunie 15, 2024

Lucrările la șantierul de la Patinoarul Berceni Arena avansează. Suprafața de joc este gata

Din OrasLucrările la șantierul de la Patinoarul Berceni Arena avansează. Suprafața de joc este gata

Progresele la șantierul de construcție al Patinoarului Berceni Arena sunt evidente pe măsură ce timpul trece. Primarul Sectorului 4 anunță că suprafața de joc este complet funcțională. Acesta reprezintă primul patinoar construit în București în ultimii 70 de ani.

„Suprafața de joc de la patinoarul Berceni Arena este gata!”, transmite Daniel Băluță într-o postare pe pagina de Facebook.

Primarul Sectorului 4 exprimă nerăbdarea pentru momentul în care se va auzi în boxele patinoarului îndemnul: „Să înceapă meciul!”. Pe 12 februarie au început instalarea țevilor necesare pentru răcirea suprafeței de joc (pe o lungime de 25 de kilometri), iar acum această etapă a lucrărilor a fost complet finalizată.

„Pe zi ce trece ne apropiem de momentul pe care-l așteptăm cu toții, iubitorii sporturilor pe gheață, să beneficiem de acest patinoar de la Apărătorii Patriei din Sectorul 4, unic în Capitală”, precizează Daniel Băluță.

Recent, primarul Sectorului 4 a declarat că lucrările la Berceni Arena ar trebui să fie finalizate în acest an. Patinoarul din Apărătorii Patriei este unul de dimensiuni considerabile, iar costurile proiectului se ridică la 10 milioane de lei.

Construcția a început în a doua jumătate a anului 2022, iar la momentul respectiv, administrația locală estima că lucrările vor fi terminate până în decembrie 2023.

Daniel Băluță a furnizat și o estimare privind data de inaugurare a patinoarului din Sectorul 4:

„În vara aceasta vom avea gata patinoarul, garantez pentru acest lucru. Constructorul mi-a spus că până la sfârșitul lunii iunie patinoarul va fi funcțional și sunt nerăbdător să văd primul meci de hochei care se desfășoară în Berceni. Așteptăm lucru acesta de aproape doi ani de zile și este pe cale să se întâmple”, a afirmat primarul într-o postare pe Facebook, la începutul acestui an.

Patinoarul din Sectorul 4 va fi dotat cu tribune, vestiare, cabinete medicale, spații administrative, locuri de parcare și zone de relaxare.

Vezi si alte articole...