sâmbătă, aprilie 13, 2024

Droguri în showbiz. Natalia Mateuț, audiată la DIICOT

Natalia Mateuț, starleta de la Xtra Night...

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul de la Mangalia. Ce urmează acum

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul...

Lumea se îndreaptă spre al Treilea Război Mondial: „Vor supraviețui doar gândacii”

ExterneLumea se îndreaptă spre al Treilea Război Mondial: „Vor supraviețui doar gândacii”

Al Treilea Război Mondial bate la ușă. Cu greu putem găsi o altă epocă cu atât de mulți nebuni sau fanatici conducând în același timp. Putin, Kim Jong-un, Lukașenko, Netanyahu, Erdogan, Khamenei, și mulți alții.

Al Treilea Război Mondial bate la ușă

De la invazia rusă în Ucraina, cheltuielile militare din lume au luat locul cheltuielilor pentru sănătate și educație. Un nebun, Vladimir Putin, ne duce spre cataclismul nuclear, din care „vor supraviețui doar gândacii”, așa cum a spus Gabriel García Márquez.

Anul trecut, cheltuielile militare globale au avut cea mai mare creștere (9 la sută) de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Țările din din Alianța Atlantică (NATO), în afară de SUA, cheltuiesc cu 32% mai mult pentru apărare decât în ​​2014, când Rusia a invadat Crimeea, potrivit Institutului Internațional de Studii Strategice de la Londra.

O nebunie, dar asta fac nebunii și fanaticii: lucruri nebunești

Cu greu putem găsi o altă epocă cu atât de mulți nebuni sau fanatici conducând în același timp. Putin, Kim Jong-un, Lukașenko, Netanyahu, Erdogan, Khamenei, și s-ar putea alătura și Donald Trump, doar pentru a-i aminti pe cei care reprezintă o amenințare globală.

Pentru 2024, membrii europeni ai NATO vor aloca 380 de miliarde de dolari pentru cheltuielile militare. Este pentru prima dată în perioada postbelică când cheltuielile militare în Europa aliată depășesc două procente din produsul intern brut (PIB). Polonia, Grecia, Finlanda, România, Ungaria, Marea Britanie și țările baltice au cheltuieli militare istorice, peste două procente din PIB.

În 2023, Polonia a avut cea mai mare creștere a cheltuielilor militare din istorie, 3,9% din PIB, chiar și peste cele ale Statelor Unite.

Al Treilea Război Mondial nu poate fi evitat cu atâția „nebuni” în funcții decizionale

Cheltuiesc pentru că vor? Nu. Polonezii cheltuiesc pentru că vecina lor, Rusia, amenință că îi invadează, după ce termină cu Ucraina. Rusia alocă 6 la sută din PIB cheltuielilor militare. Pentru anul acesta, 2024, Putin a crescut cheltuielile militare cu 66 la sută.

Japonia, amenințată de un alt nebun, Kim Jong-un, a renunțat la politica sa tradițională de cheltuieli militare minime și și-a majorat cheltuielile pentru apărare cu 13% pentru anul fiscal 2024. Peste 50 de miliarde de dolari.

Cu planul lor pe cinci ani de creștere a cheltuielilor militare, japonezii vor aloca 300 de miliarde de dolari în acest scop.

Astfel, țara care după cel de-al Doilea Război Mondial a scris în Constituție că nu se va înarma decât în ​​caz de risc extrem va deveni a treia națiune cu cele mai mari cheltuieli militare, după Statele Unite și China.

Al Treilea Război Mondial

Au înnebunit japonezii?

Desigur că nu. Nebunul este dictatorul nord-coreean care testează rachete nucleare pentru a distruge Japonia.

Planul militar japonez, care trece peste limitele autoimpuse în apărare, constă în achiziționarea de rachete cu rază lungă de acțiune. Trebuie să facă asta. Există un nebun care vrea să-i omoare pe toți și are mijloacele să o facă.

În plus, Japonia se înarmează cu rachete de croazieră Type-12 și Tomahawk de fabricație americană. Industria sa militară dezvoltă rachete hipersonice, ghidate, cu o rază de acțiune de trei mii de kilometri.

Cheltuiește pe un sistem de apărare antirachetă și pe nave de război cu radare Locked Martin SPY-7 pentru a localiza rachete care au o traiectorie „în arc înalt”, cum sunt cele folosite de Coreea de Nord, care sunt foarte greu de detectat.

Al Treilea Război Mondial

SUA și Japonia pierd teren

Împreună cu Statele Unite, japonezii dezvoltă un sistem de interceptare a rachetelor hipersonice care sunt în stadiu de fabricație în China, Rusia și Coreea de Nord. Așadar se preătesc intens pentru al Treilea Război Mondial.

După invazia rusă în Ucraina, germanii au fost nevoiți să adopte o „schimbare de paradigmă”, iar cancelarul Scholz a anunțat că Germania va avea cea mai mare armată dintre țările europene membre ale NATO.

Pentru acest an fiscal, care a început în martie, Germania va aloca 73,41 miliarde de dolari pentru cheltuielile militare, echivalentul a 2,01 la sută din PIB-ul său.

Rusia dezvoltă o armă nucleară care să distrugă sateliții de comunicații în spațiu

Achizițiile, pe categorii, sunt confidențiale, dar se știe că nemții urmează să-și reînnoiască flota de elicoptere de transport greu (vor cumpăra 60 Chinook) și vor achiziționa un sistem de apărare aeriană (Arrow), cu capacitatea a intercepta rachete intercontinentale.

Rusia, potrivit Casei Albe, dezvoltă o armă nucleară care să distrugă sateliții de comunicații în spațiu. Creșterea atipică a bugetelor militare este o pregătire pentru un război mondial.

Supraviețuirea noastră va fi în pericol dacă alegătorii vor continua să voteze nebuni care să-i guverneze, sau dacă vor fi tratate ca națiuni cu drepturi depline acele națiuni guvernate de dictaturi, scrie elfinanciero.com.

Vezi si alte articole...