miercuri, mai 29, 2024

Maioneză rapidă

MedicalMaioneză rapidă

Maioneza este un sos versatil și delicios, perfect pentru sandvișuri, salate, cartofi prăjiți sau chiar ca dip pentru legume. Deși prepararea clasică a maionezei poate fi laborioasă, există rețete rapide care vă permit să obțineți un rezultat delicios în doar câteva minute.

Iată două rețete rapide de maioneză pe care le puteți încerca:

Maioneză rapidă la blender:

Ingrediente:

1 gălbenuș de ou la temperatura camerei

1 lingură de suc de lămâie sau oțet alb

1 linguriță de muștar Dijon

150 ml ulei vegetal (de preferat ulei de floarea soarelui sau ulei de rapiță)

Sare și piper după gust

Instrucțiuni:

Puneți gălbenușul de ou, sucul de lămâie sau oțetul și muștarul Dijon într-un blender.Amestecați la viteză mică timp de 10 secunde. Cu blenderul pornit la viteză mare, turnați uleiul încet, pe peretele vasului. Continuați să turnați uleiul până când maioneza se îngroașă și capătă o consistență cremoasă. Serviți-0 imediat sau păstrați-o la frigider într-un recipient etanș pentru cel mult 2 zile.

Sfaturi:

Asigurați-vă că toate ingredientele sunt la temperatura camerei pentru a obține o maioneză mai cremoasă. Folosiți un ulei vegetal cu gust neutru, cum ar fi uleiul de floarea soarelui sau uleiul de rapiță.

Turnați uleiul încet și constant pentru a evita separarea maionezei. Dacă maioneza se taie, adăugați o lingură de apă rece și amestecați din nou.

Puteți varia gustul maionezei adăugând ierburi proaspete tocate, usturoi ras sau alte condimente preferate.

 Maioneză rapidă la mixer:

Ingrediente:

1 gălbenuș de ou fiert tare, 2 crude

1 lingură de muștar Dijon

150 ml ulei vegetal (de preferat ulei de floarea soarelui sau ulei de rapiță)

1 lingură de suc de lămâie

Sare și piper după gust

Instrucțiuni:

Puneți gălbenușul fiert, muștarul Dijon și sucul de lămâie  într-un recipient înalt. Pasă bine cu o furculiță până se obține o pastă omogenă, apoi adăugați gălbenușurile crude. Adăugați treptat uleiul, amestecând continuu cu mixerul la viteză mică. până când maioneza se îngroașă și capătă o consistență cremoasă. Serviți-o imediat sau păstrați-o la frigider într-un recipient etanș pentru cel mult 2 zile.

Sfaturi:

Asigurați-vă că gălbenușul fiert este rece pentru a obține o maioneză mai cremoasă. Folosiți un mixer cu picior pentru a amesteca mai ușor ingredientele. Turnați uleiul încet și constant pentru a evita separarea maionezei. Dacă maioneza se taie, adăugați o lingură de apă rece și amestecați din nou. Puteți varia gustul maionezei adăugând ierburi proaspete tocate, usturoi ras sau alte condimente preferate.

Indiferent de rețeta pe care o alegeți, vă dorim mult succes și poftă bună!

Vezi si alte articole...