joi, mai 23, 2024

Marcajele rutiere de pe zeci de străzi din Sectorul 6 sunt retrasate

Din OrasMarcajele rutiere de pe zeci de străzi din Sectorul 6 sunt retrasate

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a comunicat locuitorilor din București că în prezent sunt în desfășurare lucrări de refacere a marcajelor rutiere în zona sa de administrare, pentru a asigura siguranța cetățenilor. Până în prezent, s-au desfășurat intervenții în 23 de locații, iar altele urmează să fie abordate.

Acțiunea de retrasare a marcajelor rutiere, începută încă din luna februarie, este coordonată de ADPDU Sector 6, prin Biroul Mobilitate Urbană, și vizează redefinirea axului longitudinal, a săgeților de pe carosabil și a trecerilor pentru pietoni. În cazul străzilor care nu sunt în administrarea Sectorului 6, instituțiile competente sunt notificate pentru intervenție sau pentru a aproba refacerea marcajelor.

Printre locațiile în care s-au finalizat lucrările se numără Bd. Iuliu Maniu, Strada Constantin Ghercu, Strada Constantin Titel Petrescu, sau Strada Răsadniței. De asemenea, alte zone, precum Bd. Regiei sau Strada Locotenent Colonel Constantin Marinescu, au beneficiat de refacere a trecerilor pentru pietoni.

Primarul a anunțat că se va interveni în încă 48 de locații administrate de Sectorul 6 și în alte 12 locații aflate în administrarea PMB, iar lista exactă a străzilor va fi comunicată în curând.

Lucrările se desfășoară pe timp de noapte pentru a minimiza perturbările în traficul rutier.

Vezi si alte articole...