sâmbătă, iulie 20, 2024

Marea Britanie anunță că va trimite 12 tancuri Challenger 2 în Ucraina, pentru a întări apărarea țării împotriva Rusiei

ExterneMarea Britanie anunță că va trimite 12 tancuri Challenger 2 în Ucraina, pentru a întări apărarea țării împotriva Rusiei

Marea Britanie se alătură eforturilor Europei de a întări apărarea Ucrainei împotriva Rusiei, cu angajamentul de a trimite 12 tancuri Challenger 2 în țară.

Marea Britanie va trimite 12 tancuri Challenger 2 în Ucraina, ca parte a eforturilor de „intensificare” a sprijinului pentru apărarea ucraineană împotriva Rusiei, potrivit Downing Street, scrie CNN.

Prim-ministrul Regatului Unit Rishi Sunak „a subliniat ambiția Marii Britanii de a-și intensifica” sprijinul acordat Ucrainei, „inclusiv prin furnizarea de tancuri Challenger 2 și sisteme de artilerie suplimentare”, în timpul unui apel telefonic cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, sâmbătă.

Într-o postare pe canalul său oficial Telegram, Zelenski a spus că i-a mulțumit lui Sunak „pentru deciziile care nu numai că ne vor întări pe câmpul de luptă, dar vor trimite și semnalul potrivit altor parteneri”.

Răspunsul Alianței Occidentale la invazia Ucrainei de către Rusia a primit o lovitură săptămâna aceasta, deoarece mai multe națiuni europene au răspuns pentru prima dată la apelul de lungă durată al lui Zelenski de a furniza tancuri de luptă moderne Kievului.

Franța și Polonia s-au angajat să trimită în curând tancuri pentru ca armata ucraineană să le folosească în eforturile sale de a se proteja de Rusia. Finlanda se gândește, de asemenea, să urmeze exemplul.

Vezi si alte articole...