duminică, mai 26, 2024

Medicul Horaţiu Suciu, despre construirea unui Institut al Inimii la Târgu Mureş: Se realizează un proiect de generaţie / Proiectul, în valoare de 105 milioane de euro, pe primul loc în lista investiţiilor care vor fi finanţate prin PNRR

EconomieMedicul Horaţiu Suciu, despre construirea unui Institut al Inimii la Târgu Mureş: Se realizează un proiect de generaţie / Proiectul, în valoare de 105 milioane de euro, pe primul...

“Se realizează un proiect de generaţie: noul Institut al Inimii aduce la Târgu Mureş aproape 105 milioane de euro. Devenim, astfel, obiectivul aflat pe primul loc din România, în strategia de dezvoltare a sistemului de sănătate, finanţat prin PNRR”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, dr. Horaţiu Suciu.  

Acesta afirmă că, odată cu realizarea unui Institut al Inimii la Târgu Mureş, ”visul mai multor generaţii de specialişti cardiovasculari a primit girul Guvernului României şi al Ministerului Sănătăţii”.

”Şi nu oricum, ci de pe locul 1, cu cel mai mare punctaj din ţară dintre obiectivele din sănătate finanţate prin PNRR”, a mai scris medicul.

El a adăugat că acest lucru reprezintă încă o confirmare a celor 50 de ani de excelenţă la Tîrgu Mureş în domeniul tratării bolilor cardiovasculare.

“Aş vrea să traduc, realist, sentimentele care definesc starea mea din momentul aflării acestei veşti istorice. În primul rând, avem încă o confirmare a celor 50 de ani de excelenţă la Târgu Mureş în domeniul tratării bolilor cardiovasculare. Este recunoaşterea muncii unui mare colectiv de profesionişti, ale căror rezultate certifică folosirea cu folos a acestei sume impresionante, care va fi investită în sănătatea oamenilor. Mă bucur, aşadar, că România intră pe drumul firesc al preţuirii performanţei şi al promovării meritocratiei. Este însă o reuşită a întregii comunităţi mureşene şi de aceea îndrăznesc să-l numesc un proiect de generaţie. Entuziasmul de la începutul anului 2022 a devenit o stare de spirit, aproape imposibil de anticipat acum un an”, a mai afirmat şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş.

 

Vezi si alte articole...