luni, iunie 17, 2024

Metrorex poate semna contractul cu firma care va proiecta și executa secțiunea 2 din Magistrala M6 Băneasa-Otopeni

Din OrasMetrorex poate semna contractul cu firma care va proiecta și executa secțiunea 2 din Magistrala M6 Băneasa-Otopeni

Metrorex are autorizația de a semna contractul cu firma câștigătoare a licitației pentru proiectarea și execuția secțiunii 2 din Magistrala M6 Băneasa-Otopeni, deoarece nicio contestație nu a fost depusă în termenul legal. Proiectul Magistralei M6 a fost deblocat în 2 octombrie 2021, în ședința de Guvern, și imediat după aceea a fost inițiată licitația pentru realizarea acestei ample lucrări. În urmă cu o lună, Metrorex a anunțat că a fost selectată firma câștigătoare pentru lotul 2 din M6.

La data de 16 martie 2023, secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu, a anunțat că termenul legal pentru depunerea contestațiilor a expirat. În urma acestei decizii, Metrorex poate semna contractul cu firma câștigătoare. Secțiunea 2 a magistralei M6, care este denumită Tokyo – Aeroport Henri Coandă, va avea o lungime de 7,6 km și va cuprinde 6 stații: Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu și Aeroport Otopeni. Magistrala de metrou M6 este prima linie de transport public de mare capacitate care va lega direct nordul și sudul Capitalei, asigurând astfel conexiunea directă între Municipiul București și județul Ilfov (Otopeni-București-Jilava).

Lotul 1 al Magistralei M6 de metrou cuprinde 6 stații și se întinde pe 6,6 km, începând de la 1 Mai și terminând la Tokyo, complexul comercial Băneasa. Proiectarea primei secțiuni a magistralei, între stațiile 1 Mai și Tokyo, este aproape finalizată, iar pregătirile pentru începerea lucrărilor de execuție vor începe curând.

Firma GÜLERMAK AĞIR SANAYI İNŞAAT VE TAAHHÜT A.Ş. a câștigat licitația pentru proiectarea și executarea lotului 2 al magistralei M6, care se va întinde pe 7,6 km și va cuprinde 6 stații, de la Washington până la Aeroport Otopeni. Metrorex poate semna acum contractul cu această firmă, deoarece nu a fost depusă nicio contestație în termenul legal. Valoarea contractului este de 1,27 miliarde de lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri externe nerambursabile. Firma câștigătoare va avea la dispoziție 48 de luni pentru executarea contractului, începând de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Vezi si alte articole...