marți, iunie 25, 2024

Prognoza meteo, 23 iunie. Canicula şi disconfortul termic vor persista. Unde va ploua

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM)...

Cod galben de furtuni. Majoritatea țării va fi afectată de fenomene extreme

Cod galben de furtuni. Administrația Națională de...

Miercuri, 5 iunie 2024, Ziua Națională a Învățătorului. Elevii și profesorii se bucură de o zi liberă

Din OrasMiercuri, 5 iunie 2024, Ziua Națională a Învățătorului. Elevii și profesorii se bucură de o zi liberă

Miercuri, 5 iunie 2024, elevii și profesorii din întreaga țară au o zi liberă în cinstea Zilei Învățătorului, această zi nefiind recuperată, conform legii.

Aceasta este o premieră la nivel național, iar decizia vine în urma grevei profesorilor din 2023. Potrivit Ziare.com, mai sunt patru săptămâni până la vacanța de vară din 2024. Elevii de clasa a XII-a termină anul școlar pe 7 iunie, în timp ce cei de clasa a VIII-a pe 14 iunie. Învățământul tehnologic și profesional intră în vacanță începând cu 28 iunie.

Prin Legea nr. 289/2007, Ziua Învățătorului este sărbătorită în fiecare an pe data de 5 iunie, dată care marchează nașterea lui Gheorghe Lazăr, pionierul învățământului românesc modern.

Gheorghe Lazăr, cunoscut pentru eforturile sale de a promova învățământul românesc, a fost subiectul unor conflicte cu autoritățile din epocă. Chiar și așa, a reușit să înființeze prima școală românească modernă la București, în 1818. Eforturile sale de a preda în limba română au contribuit la dezvoltarea culturală a poporului, fiind unul dintre pionierii învățământului românesc.

Mai multe detalii AICI.

Vezi si alte articole...