luni, mai 20, 2024

Acord strategic de colaborare între Romarm și un producător american de drone militare și civile

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, prin intermediul...

Europa, sub tot mai multe amenințări. Ce conflicte vor lovi „Bătrânul Continent”

Afirmația retorică a președintelui francez Emmanuel Macron,...

Minirecital la Ateneu în Noaptea Muzeelor

Din OrasMinirecital la Ateneu în Noaptea Muzeelor

Filarmonica George Enescu va participa la Noaptea Muzeelor printr-o serie de evenimente speciale desfășurate la Ateneu, sâmbătă, pe 18 mai. Noaptea Muzeelor reprezintă un demers european menit să promoveze patrimoniul cultural și să atragă un public cât mai divers către instituțiile culturale.

În intervalul orar 22:00 – 01:00, publicul va putea explora gratuit clădirea emblematică, va avea ocazia să participe la un tur ghidat și să se bucure de un minirecital susținut de Trio Mozaic, format din Emil Vişenescu la clarinet, Oana Spânu-Vişenescu la vioară și Diana Spânu-Dănilă la pian. Cei trei artiști vor interpreta lucrări semnate de Darius Milhaud și Dmitri Șostakovici.

Programul evenimentului cultural este următorul: tur ghidat începând cu ora 22:00; minirecital susținut de Trio Mozaic începând cu ora 22:30.

Accesul la turul ghidat și la minirecital este gratuit pe baza rezervării, iar după ora 23:00, accesul va fi liber, fără necesitatea unei rezervări prealabile, iar ultima intrare va fi permisă până la ora 00:30. Trio-ul Mozaic și-a început activitatea în anul 1994, fiind invitat să participe la numeroase festivaluri naționale și internaționale și desfășurând turnee de concerte atât în România, cât și în diverse țări europene, precum Elveția.

Vezi si alte articole...