joi, mai 23, 2024

Ministerul Finanţelor a aprobat în acest an un ajutor de stat de 2,8 miliarde de lei pentru investiţii în industria auto, alimentară, aeronautică, fabricarea de utilaje. Valoarea totală a proiectelor este de aproximativ 8 miliarde de lei

EconomieMinisterul Finanţelor a aprobat în acest an un ajutor de stat de 2,8 miliarde de lei pentru investiţii în industria auto, alimentară, aeronautică, fabricarea de utilaje. Valoarea totală a...

”Ministerul Finanţelor a aprobat în acest an un ajutor de stat în valoare de 2,8 miliarde de lei pentru 65 de proiecte de investiţii. Valoarea totală a proiectelor este de aproximativ 8 miliarde de lei şi vor genera peste 9.500 de noi locuri de muncă. Finanţarea cu ajutor de stat a fost acordată prin cele două scheme administrate de MF, H.G. nr.807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie şi H.G. nr.332/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investiţiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă”, informează Ministerul de Finanţe.

Domeniile de activitate ale proiectelor de investiţii sunt: industria auto, alimentară, aeronautica, fabricarea utilaje electrice si electronice, fabricare articole din mase plastice, constructii şi fabricarea materialelor de constructii, reciclarea deşeurilor, Horeca, servicii medicale şi industria IT.

Astfel, în baza HG nr.807/2014 au primit finanţare 50 de proiecte de investiţii, în valoare totală de 6,58 miliarde lei, prin care vor fi create 5.426 noi locuri de muncă, iar ajutorul de stat aprobat este de peste 2,19 miliarde lei. Proiectele de investiţii vor contribui cu peste 3,15 miliarde lei la dezvoltarea regională, prin taxele şi impozitele suplimentare plătite.

În baza HG nr.332/2014 s-au aprobat spre finanţare 15 proiecte de investiţii, în valoare totală de peste 1,35 miliarde lei, care vor crea 4.162 noi locuri de muncă şi pentru care s-a aprobat un ajutor de stat în valoare totală de 567,242 milioane lei. Proiectele de investiţii vor contribui cu peste 1,65 miliarde lei la dezvoltarea regională, prin taxele şi impozitele suplimentare plătite.

 

Vezi si alte articole...