sâmbătă, aprilie 13, 2024

Droguri în showbiz. Natalia Mateuț, audiată la DIICOT

Natalia Mateuț, starleta de la Xtra Night...

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul de la Mangalia. Ce urmează acum

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul...

Ministrul Agriculturii anunţă că, în ultimii 17 ani, România a beneficiat de 41 miliarde de euro bani europeni din subvenţii, plăţi directe către fermieri sau pentru dezvoltarea satului românesc

EconomieMinistrul Agriculturii anunţă că, în ultimii 17 ani, România a beneficiat de 41 miliarde de euro bani europeni din subvenţii, plăţi directe către fermieri sau pentru dezvoltarea satului românesc

”Fără fondurile europene, agricultura românească cred că ar fi avut o dezvoltare mult mai lentă. În ultimii 17 ani, banii europeni, plăţi directe şi subvenţii către fermieri, cât şi pentu dezvoltarea satului românesc şi a firmelor de procesare în România, sunt undeva la 41 miliarde de euro, dacă vorbim şi de anul de preaderare. Dacă vorbim de anul 2023 – 2027, de noul plan strategic al Ministerului Agriculturii, avem alocaţi aproape 15,8 miliarde de euro. O parte din bani sunt plăţi directe către fermieri, vorbim despre subvenţii atât în vegetal, cât şi în zootehnie, cât şi în  legumicultură, dar şi o componentă foarte importantă de dezvoltare a satului românesc, a societăţilor care fac agricuultură în România, de aproape 5,9 miliarde de euro”, a declarat Florin Barbu, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

Barbu spune că foarte mulţi bani europeni au intrat în fermele din România.

”Foarte mulţi bani au intrat în  fermele din România, că vorbim de vegetal şi să ştiţi că majoritatea tractoarelor care erau la protestul din decembrie, aproape 90 la sută din aceste tractoare sunt luate din fondurile europene. Cred că UE ne ajută foarte mult în dezvoltarea agriculturii din România, bineînţeles pe toate domeniile pentru că planul naţional strategic privind partea  de investiţii este sectorială, atât pe procesare, pentru a încerca să nu mai exportăm materie primă şi să  realizăm produs finit”, a precizat Florin Barbu.

Ministrul Agriculturii a subliniat că infrastructura de irigaţii va fi dezvoltată tot cu bani europeni.

”Sunt foarte mulţi bani şi am lansat aproape 3,4 miliarde de euro, proiecte care sunt o parte depuse de către fermierii români. În două săptămâni lansăm o componentă foarte importantă, vorbim de 400 milioane de euro în infrastructura secundară de irigaţii. Poate fi accesată de organizaţiile de udători din care fac parte fermierii români. Este un sprijin cu sută la sută intensitate, vorbim de aproape 1,5 milioane de euro pe fiecare organizaţie de udători. De 40 la sută din valoarea proiectului, fermierii pot achiziţiona şi echipamentele de irigat”, a adăugat Barbu.

 

Vezi si alte articole...