joi, mai 23, 2024

Ministrul de Externe al Germaniei, Annalena Baerbock, a efectuat o vizită neanunțată în Ucraina

ExterneMinistrul de Externe al Germaniei, Annalena Baerbock, a efectuat o vizită neanunțată în Ucraina

Ministrul  de Externe al germaniei, Annalena Baerbock, a efectuat marţi, 10 ianuarie 2023, o vizită neanunţată în Ucraina, deplasându-se până în oraşul estic Harkov.

Ministrul german de Externe a efectuat o vizită neanunțată în Ucraina

Ministrul de Externe al Germaniei, Annalena Baerbock, a efectuat marţi, 10 ianuarie 2023, o vizită neanunţată în Ucraina. Aceasta a ajuns la Kiev marți dimineață, cu un tren luat din Polonia.

După ce s-a întâlnit cu oficialii ucraineni, Annalena Baerbock şi ministrul de Externe din Ucraina, Dmitro Kuleba, s-au deplasat în oraşul estic Harkov, potrivit unor oficiali citaţi de cotidianul francez Le Monde.

Potrivit postului de televiziune RTL, vizita neanunțată a Annalenei Baerbock este prima vizită efectuată în estul Ucrainei de un membru al Guvernului de la Berlin de la începerea războiului în Europa de Est.

„Astăzi, eu şi Annalena Baerbock am vizitat într-un moment de război oraşul Harkov, unde Rusia a produs suferinţe enorme.

Harkov este acum un simbol al contraofensivelor ucrainene de succes, care demonstrează că Ucraina va câştiga, prin susţinere suficientă a partenerilor. Nu am niciun dubiu că va veni asistenţă militară suplimentară din partea Germaniei”, a scris, marți, Dmitro Kuleba pe contul lui Twitter.
Annalena Baerbock
Annalena Baerbock nu crede că războiul din Ucraina se va încheia în acest an

Vă amintim că Annalena Baerbock a declarat recent că Vladimir Putin nu dă niciun semn că va pune capăt războiului din Ucraina în curând, motiv pentru care ea a făcut apel la țările occidentale să continue sprijinul acordat Guvernului de la Kiev pentru că „orice semn de slăbire a sprijinului înseamnă încurajarea lui Putin să continue” războiul.

Potrivit spuselor sale, aliaţii occidentali au devenit „mai puternici” prin solidaritatea manifestată în contextul conflictului militar din Ucraina, dar admite că nu există semnale că Rusia va opri războiul în 2023.

„Suntem mai puternici decât războiul (preşedintelui rus Vladimir) Putin. Uniunea Europeană este asigurarea noastră de viaţă, acest lucru este pozitiv anul acesta. Mii de oamenii şi-au deschis uşile pentru refugiaţi, este o solidaritate pe care nu am mai văzut-o până acum”, a declarat recent Annalena Baerbock într-un interviu acordat publicaţiei Table Berlin.

„În pofida tuturor eforturilor internaţionale, nu există niciun semnal în prezent că Putin ar intenţiona să oprească în 2023 acţiunile brutale de distrugere”, a admis ministrul de Externe din Germania.

În prezent, ea crede că va fi pace în Europa doar dacă Rusia va opri bombardamentele şi îşi va retrage trupele militare din Ucraina.

„Dacă trupele ucrainene ar înceta să lupte, Ucraina nu ar mai exista”, a atras ea atenţia.

Vezi si alte articole...