miercuri, iunie 19, 2024

Mircea Coşea: „Acum, orice cântăreț sau sportiv vrea să fie politician”

ActualitateMircea Coşea: „Acum, orice cântăreț sau sportiv vrea să fie politician”

Profesorul Mircea Coşea a criticat în mod explicit fenomenul apariției în viața politică a unor persoane cu notorietate în domenii precum sportul sau arta, subliniind importanța unui lider cu expertiză și un program clar.

Mircea Coșea avertizează asupra iminenței unui cutremur și subliniază că, deși problema este reală, nu primește suficientă atenție din partea autorităților. El susține că, în loc să se discute despre candidați și subiecte periferice, este esențial să avem lideri cu programe solide și capacitatea de a face față provocărilor reale.

Analistul economic Mircea Coșea atrage atenția asupra lipsei unui program economic solid în România, într-o declarație făcută pentru DCBusiness.

Profesorul și analistul economic Mircea Coşea a subliniat absența unui program economic robust în țară. Criticând lipsa unei abordări coerente în gestionarea problemelor naționale, Coșea a evidențiat o preocupare deosebită pentru două aspecte majore: natalitatea și pregătirea pentru cutremure.

De asemenea, Coşea a criticat în mod explicit fenomenul apariției în viața politică a unor persoane cu notorietate în domenii precum sportul sau arta, subliniind importanța unui lider cu expertiză și un program clar. Profesorul a scos în evidență un lucru extrem de grav și a nume că în plină campanie electorală, niciuna dintre partide nu a venit cu un program cu care să vină în fața alegătorilor, în schimb, politicienii preferă să se ciorovăiască între ei.

Analistul a adăugat că educația și cultura sunt cheia formării unor lideri competenți, amintind de exemple din alte țări, cum ar fi școlile partidelor din Marea Britanie. În contextul actual, el a criticat lipsa de pregătire a unor persoane care aspiră la funcții politice, sugerând că aceasta este o problemă majoră pentru România.

De asemenea, Coşea a ridicat întrebări cu privire la investițiile străine în România, subliniind discrepanțele dintre anunțurile de investiții și realitatea impactului acestora. A adus în discuție o presupusă investiție germană care, în loc să aducă locuri de muncă semnificative, s-ar fi transformat într-o afacere minoră. Spre comparație, profesorul a amintit de investițiile din Ungaria unde se construiește cea mai mare fabrică de baterii pentru mașini electrice, din Europa.

Profesorul s-a arătat de asemeni îngrozit că acum orice persoană cu o oarecare notorietate vrea să devină europarlamentar și a punctat spunând că: ”Europarlamentarismul în România este un eșec. În afară de doamna aceea care în fiecare dimineață postează poze cu flori și urează ”Bună dimineața”, altceva nu se întâmplă! Cine sunt europarlamentarii noștri? Îi știe cineva?”, a arătat economistul care a mai adăugat, vorbind despre comisarul pentru transporturi Adina Vălean că aceasta a declarat la un moment dat, vorbind despre aderarea la Schengen că: ”Să sperăm că Austria va vedea eforturile României!”, afirmație despre care Coșea a spus că este egală cu zero: ”Cum ”să sperăm”? Trebuie să mergi la Bruxelles și să bați cu pumnul în masă, nu să stai și să ”speri”!”, a mai spus analistul.

În final, Mircea Coşea a atras atenția asupra unor aspecte economice critice, subliniind necesitatea unui dialog și a unor acțiuni concrete pentru a aborda provocările reale ale României.

Vezi si alte articole...