sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, trimis în judecată pentru că a refuzat să i se măsoare alcoolul din sânge

Din OrasMirel Palada, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, trimis în judecată pentru că a refuzat să i se măsoare alcoolul din sânge

Sociologul Mirel Palada a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2. Acesta a fost oprit în trafic la un control al Brăgăzii Rutiere și a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, scrie Agerpres.

Dosarul a fost trimis în instanţă la începutul lunii aprilie, fiind dezbătut în cameră preliminară, iar pe 5 mai un magistrat a confirmat legalitatea rechizitoriului întocmit de procurori.

„La data de 04.04.2023, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti a dispus trimiterea în judecată şi sesizarea Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti în ceea ce priveşte inculpatul Palada Theodor Mirel, cercetat în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice (…)”, arată răspunsul Parchetului.

Potrivit comunicatului, pe 8 octombrie 2020, Mirel Palada a fost oprit în sectorul 2 al Capitalei, iar polițiștii au constatat că acesta mirosea a alcool. A fost condus la sediul INML, dar „a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”.

În decembrie 2020, Palada a fost condamnat la 9 luni închisoare cu amânarea executării pedepsei, pentru că l-a lovit în 2017 pe fostul senator USR Mihai Goţiu în pauza unei emisiuni tv. Cei doi participau la o emisiune de dezbateri politice la postul B1 TV, iar în pauza de publicitate Mirel Palada l-a agresat fizic pe Mihai Goţiu.

În mai 2021, Palada a rămas cu o condamnare definitivă de 6 luni cu amânarea executării pedepsei.

Vezi si alte articole...