sâmbătă, aprilie 20, 2024

Mizeria teribilă din mijloacele de transport ale STB, o problemă continuă

Din OrasMizeria teribilă din mijloacele de transport ale STB, o problemă continuă

Mizeria din transportul public bucureștean (STB) este una dintre principalele probleme cu care se confruntă călătorii. Toți am urcat cel puțin o dată într-un autobuz în care nu ne-am așezat pe scaun de teamă să nu ne pătăm hainele.

Deși problema este una frecvent semnalată de către călători, autobuzele, troleibuzele și tramvaiele par să rămână la fel de murdare. Bucureștenii și locuitorii Capitalei nu au încetat să posteze poze și video-uri care arată mizeria cu care se confruntă atunci când urcă în mijloacele de transport în comun de suprafață ale STB. O astfel de postare a fost făcută luni seara de către un călător nemulțumit, pe grupul de Facebook: „Reclamații STB (fostul RATB) București”.

Bărbatul a urcat în autobuzul cu numărul 323 din București și a fost întâmpinat de scaune murdare, doze de bere aruncate între scaune și geam și doze abandonate prin mijlocul de transport. Nemulțumit de condițiile găsite, acesta a postat o poză cu mizeria din autobuz, alături de mesajul: „Trebuie să plătim și bilet pentru cocina asta? 323 STB” a scris T. U.

Deși ne-am dori să mergem cu mijloace de transport în comun curate și moderne, oamenii nu dau vina doar pe STB pentru neregulile constatate în autobuz, ci atrag atenția că mizeria este creată și de călătorii înșiși.

Pe lângă persoanele care acuză călătorii pentru lipsa de interes față de curățenia din mijloacele de transport, oamenii spun că și firma responsabilă pentru curățarea vehiculelor STB nu își face treaba cum trebuie.

„Nici firma de curățenie nu își face treaba, cu siguranță că și a doua zi tot așa iese din garaj. Dar și călătorii sunt de o nesimțire crasă. Te umilești cumva dacă îți arunci resturile la cos când cobori sau vrei prin asta sa dovedești cât ești tu de cocalar?” a comentat o persoană pe grupul de Facebook.

În luna iunie 2022, STB a anunțat că vehiculele din flota sa vor fi igienizate prin intermediul unor operatori privați, în scopul de a îmbunătăți serviciile oferite bucureștenilor care folosesc transportul în comun de suprafață.

Vezi si alte articole...