luni, mai 20, 2024

Acord strategic de colaborare între Romarm și un producător american de drone militare și civile

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, prin intermediul...

Europa, sub tot mai multe amenințări. Ce conflicte vor lovi „Bătrânul Continent”

Afirmația retorică a președintelui francez Emmanuel Macron,...

Muzeul Național de Artă al României a luat decizia de a nu participa la Noaptea Muzeelor 2024

Din OrasMuzeul Național de Artă al României a luat decizia de a nu participa la Noaptea Muzeelor 2024

Muzeul Național de Artă al României a luat decizia de a nu participa la Noaptea Muzeelor din acest an, ca urmare a deciziei luate de membrii sindicatului din instituție. Aceștia au anunțat că refuză să lucreze ore suplimentare în afara programului obișnuit în ziua evenimentului.

Conducerea Muzeului Național de Artă din București a fost informată de către Sindicatul Specialiștilor din instituție că membrii sindicatului nu vor efectua ore suplimentare în afara programului obișnuit de lucru în data de 18 mai, cu ocazia Nopții Muzeelor.

„Conducerea MNAR a primit o înştiinţare din partea Sindicatului Specialiştilor Muzeului Naţional de Artă al României prin care este informată că membrii acestui sindicat se solidarizează cu sindicatele din Federaţia CulturMedia la care este afiliat şi prin urmare nu vor efectua ore suplimentare în afara programului obişnuit de lucru în data de 18 mai, cu prilejul Nopţii Muzeelor. Ca urmare a acestei situaţii, Consiliul de Administraţie al muzeului a hotărât că MNAR nu va participa la Noaptea Muzeelor”, a menționat instituţia într-un comunicat difuzat joi.

Deci, conform informațiilor de pe hotnews.ro, spațiile expoziționale ale MNAR vor fi accesibile doar în intervalul orar 11:00 – 19:00 în ziua de sâmbătă, 18 mai.

Noaptea Muzeelor s-a transformat într-un mare protest sub numele de „Noapte în Muzee”. În fiecare an, pe 18 mai, este celebrată Ziua Internațională a Muzeelor, un moment dedicat recunoașterii și aprecierii contribuției culturale a muzeelor din întreaga lume.

În jurul acestei zile, Europa găzduiește Noaptea Europeană a Muzeelor, o inițiativă care încurajează comunitățile să descopere și să se bucure de diversitatea și bogăția patrimoniului cultural. În 2024, la nivel internațional, evenimentul se desfășoară sub deviza „Muzeele, Sustenabilitatea și Starea de bine”.

Ar fi trebuit să fie o sărbătoare plină de generozitate, organizată la nivel național: o zi specială dedicată muzeelor și oamenilor din spatele lor, marcând totodată un moment important – 20 de ani de Noaptea Muzeelor în țara noastră.

„Din păcate, suntem obligați, având în vedere tratamentul umilitor și discriminatoriu la care suntem supuși, să oferim guvernanților un eveniment memorabil – la fel de “aniversar” – “Noapte în Muzeele din România”, declară reprezentanții Sindicatului CulturMedia.

Vezi si alte articole...