joi, iulie 18, 2024

NASA – Sateliții ar putea comunica cu alte lumi

SCIENCE+NASA - Sateliții ar putea comunica cu alte lumi

O astfel de comunicare se bazează pe Deep Space Network, echipamente de la sol, care ar putea facilita transmiterea mesajelor către alte lumi, precum Marte. Acest studiu finanțat de NASA, se bazează pe proiectul ”Pony Express”, care utiliza mesaje transmise de călăreți pe cai pentru a putea traversa SUA. Metoda a funcționat până în 1860, când a fost depășită de telegraf. La acea vreme scrisorile erau trimise între stații ce trimiteau anumite mesaje, utilizând Solar System Pony Express sau SSPE.

Oamenii de știință de la NASA speră că vor putea îmbunătății acest sistem pentru a deveni mai rapid. Sistemul ar consta prin trimiterea de ”catâri de date”, alcătuite din nave mici spațiale, iar mai apoi ar putea fi trimise către Marte sau alte planete.

Robyn Woollands, de la Universitatea Illinois Urbana-Champaign susține că „Solar System Pony Express este un concept de misiune care urmărește să sporească capacitățile de transmisie de date ale rețelei spațiale profunde, folosind ideea de „data mules””.

Aceste mulii ar urma să ajungă pe Marte și să se așeze în aproprierea transmițătorului pentru a putea capta datele care vor ajunge ulterior pe Pământ.

Oamenii de știință NASA sunt de părere că navele spațiale ar putea călători, utilizând o cantitate mai mică de resurse, dacă s-ar folosi o propulsie cu împingere redusă, dar și datorită gravitației Soarelul, a Pământului și a lui Marte.

Dezvoltarea motoarelor ionice ar putea face posibilă o astfel de călătorie, întrucât sunt mai ușoare și mult mai eficiente decât motoarele chimice.

Doctorandul lui Robyn Woollands, Alex Pascarella a declarat că „Studiul nostru a arătat că volumul total de date returnate în timpul misiunii simulate a depășit obiectivul nostru de 1 Petabit pe an”.

Vezi si alte articole...