luni, octombrie 21, 2024

NATO nu mai are încredere în Orban. Toarnă secrete la Putin?

ExterneNATO nu mai are încredere în Orban. Toarnă secrete la Putin?

NATO nu mai are încredere în Orban. Toarnă secrete la Putin? Aliații Ungariei din NATO au îndoieli, cu privire la loialitatea guvernului maghiar.

NATO nu mai are încredere în Orban. Toarnă secrete la Putin? Aliații Ungariei din NATO au îndoieli, cu privire la loialitatea guvernului maghiar, condus de Viktor Orban.

În interviul său obișnuit de la radio, Viktor Orbán a vorbit despre modul în care argumentul decisiv din întâlnirea sa cu secretarul general al NATO a fost ceea ce guvernul a fost autorizat să facă în alegeri.

NATO nu mai are încredere în Orban. Toarnă secrete la Putin?

Potrivit premierului, atât Washingtonul, cât și Bruxelles-ul au înțeles că Ungaria nu va participa la misiunea NATO din Ucraina. „Am încheiat un acord foarte important, foarte favorabil cu NATO. NATO este casa noastră”, a spus Orban.

O sursă cehă familiarizată cu agenda lui Jens Stoltenberg a declarat că secretarul general al NATO a venit la Budapesta, săptămâna aceasta, pentru a discuta două probleme-cheie cu prim-ministrul ungar:

Prima a fost că Viktor Orbán nu ar trebui să împiedice oferta lui Mark Rutte, pentru a deveni secretar general al NATO, A doua, că Ungaria nu ar trebui să blocheze cel mai recent pachet de ajutor pentru Ucraina.

Publicaţia Népszava citează buletinul informativ Vsquare. Potrivit VSquare, schimbul de informații, în special de date de informații, între Ungaria și alte state membre Alianța Nord-Atlantică a fost limitat de ceva timp din cauza îndoielilor cu privire la loialitatea guvernului.

„Problema este că consecințele sunt resimțite de toată lumea, întrucât țările membre împărtășesc informațiile sensibile doar prin canalele centrale Alianța Nord-Atlantică, știind că și Ungaria se numără printre destinatarii acestora.”

Aşa a spus un oficial NATO. Informațiile importante sunt împărtășite în grupuri în care Ungaria nu este membră, așa că oficialii maghiari nu sunt deseori conștienți că sunt lăsați deoparte.

Suspiciunile membrilor Alianţei şi a Pactului Nord-Atlantic, privind scurgerea informaţiilor sensibile către Rusia. datează de multă vreme.

„În cele din urmă, dacă le împărtășim ceva, acel ceva poate ajunge în rapoarte, care ajung pe biroul lui Orbán. Avem o problemă cu conducerea politică a țării”, a adăugat fostul șef adjunct al informațiilor civile al unei țări UE, conform 24.hu.

NATO

Ambasadorul american a reacționat la criticile continue ale guvernului de la Budapesta față de alianță, în timpul campaniei electorale, în care s-a sugerat că Alianța Nord-Atlantică este de partea războiului, și nu a păcii.

El a numit ca fiind ridicolă și iresponsabilă ideea ca NATO să recruteze cu forța tinerii maghiari, pentru a-i trimite pe frontul ucrainean.

David Pressman a declarat pentru RTL că Alianța Nord-Atlantică nu se așteaptă la acest lucru de la membrii săi.”Ungaria este o țară aliată, membru NATO. Dar ne așteptăm să vă tratați apartenența la această alianță diferit de felul cum ați tratat relaţia ​​cu UE, în trecut”, a spus Pressman.

Diplomatul a mai spus că urmărește cu interes ascensiunea lui Péter Magyar și că ar dori să-l cunoască pe acesta.

Vezi si alte articole...