vineri, decembrie 1, 2023

Nereguli descoperite la restaurantul „Gilda Music Lounge”, în urma unui control ANPC

Din OrasNereguli descoperite la restaurantul "Gilda Music Lounge", în urma unui control ANPC

ANPC a efectuat un control la restaurantul „Gilda Music Lounge” din Centrul Vechi și a găsit mai multe nereguli. Inspectorii au aplicat amenzi în valoare de 25.000 de lei și au închis temporar localul. În plus, autoritățile sugerează închiderea definitivă a restaurantului. Șeful ANPC, Horia Constantinescu, a declarat că artiștii de la Teatrul Rapsodia au fost nevoiți să se pregătească într-un mediu în care erau prezente alimente și mirosuri neplăcute.

Într-un comunicat, ANPC a precizat că au fost identificate deficiențe semnificative și au fost aplicate sancțiuni, inclusiv amenzi în valoare de 25.000 de lei, oprirea definitivă și retragerea din consumul uman a produselor cu deficiențe, oprirea temporară a furnizării de servicii până la remedierea deficiențelor și propunerea de închidere definitivă a unității.

„Arta de la Teatrul Rapsodia a devenit artă culinară, pentru că artiștii se pregătesc printre alimente și un miros apăsat de mâncare.

Este visul oricărui balerin sau actor să se simtă “gătit”, numai că aici nu vorbim de ținută.

Am transformat totul într-o ciulama, iar în spatele acesteia se află nu bucătari pricepuți, ci sforari”, precizează Horia Constantinescu, șeful ANPC.

Încălcările legislative Încălcările constatate în conformitate cu legislația în vigoare au fost următoarele:

  1. Utilizarea unor materii prime cu data durabilității minimale depășită.
  2. Modificarea stării termice a produselor în mod neautorizat (congelare lentă).
  3. Folosirea unor produse alimentare fără elemente de identificare.
  4. Utilizarea agregatelor frigorifice neigienizate.
  5. Condiții igienico-sanitare precare, incluzând pavimentul, pereții și tavanul cu zone deteriorate și neigienizate.
  6. Utilizarea unor spații de depozitare necorespunzătoare.
  7. Utilizarea unei mașini de gheață cu zone ruginite și neigienizate.
  8. Folosirea bureților din sârmă la igienizarea vaselor și ustensilelor de bucătărie.
  9. Utilizarea vaselor și ustensilelor de bucătărie cu grad avansat de uzură.
  10. Utilizarea recipientelor pentru depozitarea deșeurilor menajere fără a fi prevăzute cu capace de protecție.

„Ținând cont că spațiile de depozitare ale restaurantului se învecinează cu cele de lucru ale Teatrului Rapsodia (vestiare, săli de repetiție, curs), în clădirea căruia funcționează ”Gilda Music Lounge”, și că, la repetiții se aflau, în momentul controlului grupuri de copii, verificările continuă și la teatru”, a mai precizat ANPC.

 

Vezi si alte articole...