marți, iunie 18, 2024

Nicuşor Dan: Iarna viitoare o să fie mai bine, mult mai bine

EconomieNicuşor Dan: Iarna viitoare o să fie mai bine, mult mai bine

Nicuşor Dan a explicat, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, că între CET-uri şi punctele termice sunt în prezent probleme în reţeaua de termoficare din Capitală.

”Avem o reţea care are cam 1.000 km reţeaua principală şi aici sunt pierderile cele mai mari. Asta înseamnă între CET-uri şi punctele termice. După aceea avem aşa-numita reţea secundară, care este între punctele termice  şi blocuri. Aici pierderi sunt mult mai mici şi aici sunt reparaţii care se fac. Dar problema mare este pe reţeaua principală. Pe această reţea principală de 1.000 km mai noi de 30 de ani, sunt 100, deci 30 de ani, s-au făcut 100. Am solicitat datele pe ultimii şapte ani. Media Gabrielei Firea a fost undeva între 12 şi 15 kilometri pe an”, a declarat Nicuşor Dan.

Edilul a recunoscut că ţinta pentru acest an nu a fost atinsă.

”Ţinta noastră a fost să facem 50 pe an. Nu ne-am atins ţinta (…) 2021 a mers cumva din inerţie. Toate lucrările erau atribuite la o companie, Energetica, compania noastră, care funcţionează, dar care nu avea capacitatea să ducă mai multe şantiere. Şi în 2021 abia am făcut achiziţiile publice şi în 2022 eram gata să începem în primăvară, numai că a venit războiul din Ucraina, s-a afectat circuitul de materiale de construcţii, mai ales pe ceea ce înseamnă conducte”, a precizat Nicuşor Dan.

Primarul a vorbit totuşi şi despre ţinta sa pentru acest mandat.

”O să fie vreo 150, aş zice eu. Poate, poate 180 de ordinul ăsta de noi (…) există un indicator câtă apă pierzi. Gabriela Firea a plecat cu un undeva pe la 28-30 la sută şi a ajuns la 37 la sută. O să vedem în 2022, că nu avem încă bilanţul. În 2021 nu a mai crescut. Deci iarna lui 2021- 2022 a fost puţin mai bună decât iarna 2020-2021. Şi iarna asta a fost sensibil mai bună”, a mai afirmat primarul general.

Întrebat cum va fi iarna viitoare în Bucureşti, edilul a dat asigurări că va fi ”mult mai bine”.

”O să fie mai bine, mult mai bine, pentru că pleacă şi aceste proiecte care sunt finanţate cu fonduri europene. Deci, spre deosebire de anul trecut, când am avut vreo cinci şantiere mari, anul ăsta o să avem vreo 12 şantiere mari ”, a anunţat Nicuşor Dan.

 

 

Vezi si alte articole...