duminică, mai 26, 2024

Nicușor Dan spune că îl așteaptă la Primărie pe proiectantul care a făcut partea de semnalizare rutieră la Pasajul Unirii

Din OrasNicușor Dan spune că îl așteaptă la Primărie pe proiectantul care a făcut partea de semnalizare rutieră la Pasajul Unirii

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a declarat, marți, că îl așteaptă în comisia de circulație pe proiectantul care a efectuat partea de semnalizare la Pasajul Unirii. Edilul a mai precizat că în luna noiembrie Inspectoratul de Stat în Construcţii constatase să nu sunt probleme la pasaj.

„Ce aşteptăm? Aşteptăm ca proiectantul, pentru că fiecare proiect de investiţie are nişte oameni care atestă cu semnătura lor dată de autorităţile statului şi cu ştampila lor dată de autorităţile statului că este în regulă. Deci aşteptăm ca proiectantul care a făcut partea de semnalizare rutieră să vină în comisia de circulaţie pentru a vedea dacă e de corectat ceva în ceea ce priveşte semnalizarea”, a declarat Nicușor Dan, marți, într-o conferință de presă care a avut loc la Primăria Capitalei.

Nicușor Dan a precizat că înainte cu o lună de producerea accidentului la Pasajul Unirii a avut loc un control al Inspectoratului de Stat în Construcții care nu a sesizat vreo problemă.

O persoană a murit și alte 24 au fost rănite în urma accidentului, care a avut loc vineri, 23 decembrie. Victimele au fost transportate la patru spitale din București, pentru îngrijiri medicale.

Șoferul autocarului a declarat la audieri că nu a văzut primul limitator și că a schimbat banda chiar înainte să ajungă la al doilea.

Vezi si alte articole...