sâmbătă, aprilie 20, 2024

Nicușor Dan spune că „problema principală” în zona Lacul Morii, după moartea Anei Oros, o reprezintă câinii cu stăpân lăsaţi nesupravegheaţi

Din OrasNicușor Dan spune că „problema principală” în zona Lacul Morii, după moartea Anei Oros, o reprezintă câinii cu stăpân lăsaţi nesupravegheaţi

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat sâmbătă, 11 martie, că în două luni va avea un raport oficial în cazul Anei Oros, femeia care a fost ucisă de câini în ianuarie, în zona Lacul Morii, însă „problema principală” în acea zonă este cea a proprietarilor care își lasă câinii liberi.

„O să avem un raport complet al Corpului de Control (…) Nu trebuie pusă problema câinilor fără stăpân, de fapt, este problema câinilor cu stăpân. În opinia mea, asta e problema principală în zona aceea, Lacul Morii, există problema proprietarilor, fie că sunt din gospodării, fie că sunt şantiere care au câini şi care nu sunt pe proprietate şi sunt lăsaţi să circule, să iasă pe domeniul public”, a declarat Nicușor Dan, la Prima TV, citat de news.ro.

Potrivit edilului, pentru cei care își lasă câinii nesupravegheați nu există sancțiune.

„Tipul ăsta de fenomen nu a intrat în atenţia Legislativului. Există o sancţiune, în schimb, pentru proprietari, care nu-şi sterilizează şi nu îşi cipează câinii şi aici este o lipsă de coordonare între mai multe instituţii”, a declarat primarul general.

Potrivit acestuia, Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor Bucureşti (ASPA) „s-a dus la rădăcina problemei şi a încercat să sterilizeze cât a putut”, dar nu are posibilitatea să ia câini de pe proprietate.

Ana Oros a fost ucisă de o haită de câini, tot în zona Lacul Morii. Femeia, în vârstă de 43 de ani, se afla la alergat și mai fusese atacată de câini, în aceeași zonă, în aprilie 2022.

Pe 14 februarie, o femeie care își plimba câinele pe digul de la Lacul Morii a fost atacată de doi câini din rasa Cane Corso, care scăpaseră dintr-o curte. Stăpânul a fost identificat și amendat cu 50 de lei, din cauză că unul dintre câini nu era microcipat.

Vezi si alte articole...