sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Noi proiecte se anunță în 2023 în sectorul 6 al Capitalei

Din OrasNoi proiecte se anunță în 2023 în sectorul 6 al Capitalei

Ciprian Ciucu transmite lista noilor proiecte pe care dorește să le realizeze în Sectorul 6 pe parcursul anului 2023. Primarul oferă și un update asupra investițiilor ce au fost începute anul trecut.

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat într-o postare pe Facebook lista proiectelor pe care dorește să le realizeze în anul 2023. Printre acestea se numără finalizarea construcției creșei „Îngerașii” de pe strada Rușețu 6A, prima creșă construită după 46 de ani în Sectorul 6, precum și contractele de finanțare din PNRR pentru construirea altor două creșe pe Bulevardul Timișoara 89 și Bulevardul Iuliu Maniu 11B.

Faza I pentru Parcul Liniei, care a început pe 2 mai 2022, se va finaliza în luna mai a acestui an. Acesta va fi cel mai mare parc liniar din România, având o lungime de 4,2 km și va fi primul parc din zona Militari. În luna noiembrie a anului trecut, primarul Ciprian Ciucu a început lucrările pentru pregătirea terenului pentru Valea Largă, unde Apa Nova va introduce rețeaua de apă și de canalizare, urmate de celelalte utilități. Primarul dezvăluie cum va arăta drumul care va lega Bulevardul Timișoara de Prelungirea Ghencea, din dreptul străzii Valea Cascadelor, acesta va fi consolidat cu piste pentru bicicliști și două benzi pentru autovehicule. Lucrările întâmpină dificultăți din cauza unui aviz care trebuie emis de către PMB pentru defrișarea unei zone.

În Sectorul 6, vor fi construite mai multe drumuri de la zero, anume:

 • Drumul Osiei
 • Drumul Roții
 • Drumul Belșugului
 • Strada Viscolului

Aceste lucrări vor fi însoțite de introducerea de noi utilități, cum ar fi rețeaua de apă și canalizare, exproprieri și o nouă infrastructură rutieră.

De asemenea, cele 246 de locuințe construite pe Strada Alexandru Ivasiuc vor fi oferite persoanelor defavorizate social, începând cu luna februarie. Primarul anunță că lucrările vor fi finalizate luna aceasta. Lucrările pentru Banca de alimente și cantina socială de pe Calea Giulești 236 vor fi finalizate, aceasta are ca scop ajutorarea oamenilor nevoiași prin prisma unei mese calde și a pachetelor, dar și scăderea nivelului de risipă alimentară.

Primarul din Sectorul 6 intenționează să rezolve problema parcărilor prin amenajarea unui număr de aproximativ 8.000 de noi locuri de parcare, dintre care 600 vor fi rezervate pentru biciclete, organizate în 13 module. De asemenea, s-au făcut măsurători topografice pentru noi piste de biciclete pe Iuliu Maniu, Drumul Taberei și Splaiul Independenței. Alte două parcări supraetajate vor fi construite, prima fiind situată la Lujerului.

Alte proiecte care vor fi finanțate în Sectorul 6:

 • Investiția în zona extinsă a Parcului Lacul Morii, care va deveni un loc de recreere plin de verdeață, cu terenuri de sport, spații special amenajate pentru evenimente diverse și sporturi nautice.
 • Terenul deținut de SRI în Parcul Grozăvești va fi preluat de către Primăria Sectorului 6 și transformat într-un parc în acest an.
 • Finanțarea europeană de peste 130 de milioane de lei se va cheltui pe 886 de ghene de gunoi, dintre care 743 vor fi în pământ.
 • Reabilitarea termică a blocurilor din Sectorul 6, prin semnarea unui contract de finanțare din PNRR de 100 de milioane de lei.
 • Ridicarea unei construcții pentru tinerii care ies din sistemul de protecție odată cu împlinirea vârstei de 18 ani.
 • Finalizarea construcției unei grădinițe și a unui after-school și dublarea numărului de locuri de joacă reabilitate, cu planul de a reabilita 24 de locuri de joacă din aria administrată și alte 26 aflate în incintele grădinițelor în acest an.

De asemenea, primarul dorește să se ocupe în Sectorul 6 de:

 • Montarea a 3.000 de camere de supraveghere,
 • Construirea primului spital din Sectorul 6,
 • Prelungirea Bulevardului Timișoara,
 • Recuperarea unor terenuri industriale. Primarul mai anunță și evenimente cultural-artistice care vor avea loc pe parcursul anului în Sectorul 6, cum ar fi: AstroFest, CampRun, Cinema sub stele, BeActive, Străzi Deschise, West Side Christmas Market.

„Mergem mai departe cu evenimentele în comunitate (…) gândite doar ca să petrecem împreună timp de calitate la noi, acasă, în 6!”, a încheiat Ciprian Ciucu postarea de pe pagina sa de Facebook.

Vezi si alte articole...