joi, iulie 18, 2024

O echipă a călătorit peste 8.700 de kilometri pentru a juca un meci din Cupa Franței la fotbal

SportO echipă a călătorit peste 8.700 de kilometri pentru a juca un meci din Cupa Franței la fotbal

Deoarece clubul de fotbal La Tamponnaise, din Insulele Réunion, s-a calificat în 32-imile Cupei Franței, echipa a trebuit să parcurgă peste 8.700 de kilometri pentru meciul programat la Grasse, sâmbătă, 7 ianuarie, ora 13.00, ora locală, relatează Blick.

Echipa cu sediul în orașul Le-Tampon de pe insula La Réunion, un departament francez de peste mări, în Oceanul Indian, a parcurs 8.755 de kilometri pentru a juca meciul de Cupa Franței cu RC Pays de Grasse, programat în orașul considerat capitala parfumurilor, pe Coasta de Azur.

Echipele din „D1 Promotionelle”, campionatul de fotbal din Réunion sunt acceptate în Cupa Franței. Iar La Tamponnaise, club fondat în 1982, cu 11 tiluri și 7 Cupe la nivel local, a eliminat două adversare și s-a calificat în 32-imi, pentru prima dată în istoria sa (șase participări).

Adversara de mâine, Racing Club Pays de Grasse, joacă în a patra divizie din Franța.

Luni, jucătorii și stafful au decolat spre Paris. Zborul spre capitala Franței a durat aproape 12 ore. Ajunși acolo, fotbaliștii au stat până joi, 5 ianuarie, la Clarefontaine și au jucat, miercuri seară, un amical împotriva echipei de tineret a lui PSG (National 3), scor 1-2.

Ieri, echipa a plecat spre Grasse, pentru meciul de pe Stade de la Paoute, de sâmbătă. Potrivit paginii de Facebook a clubului din Réunion, „globetroterii au fost primit festiv, la primăria din Grasse.

La Tamponnaise este doar a patra echipă de peste mări care ajunge în această rundă a Cupei Franței.

Dacă povestea La Temponnaise va continua, este posibil o echipă din Ligue 1 să fie obligată să parcurgă în curând distanța până în Réunion.

Foto: Facebook La Temponnaise

Vezi si alte articole...