luni, iunie 24, 2024

Prognoza meteo, 23 iunie. Canicula şi disconfortul termic vor persista. Unde va ploua

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM)...

Cod galben de furtuni. Majoritatea țării va fi afectată de fenomene extreme

Cod galben de furtuni. Administrația Națională de...

O (fostă) bijuterie a Capitalei, ajunsă o epavă. Stadionul Cotroceni, exponat de cinste în Muzeul Risipirii Banului Public

MedicalO (fostă) bijuterie a Capitalei, ajunsă o epavă. Stadionul Cotroceni, exponat de cinste în Muzeul Risipirii Banului Public

Bucureștiul are un stadion inaugurat în 1995, considerat în anii 2000 o bijuterie pentru arenele sportive românești. A găzduit meciuri memorabile, dispute internaționale, dar acum zace părăsit, ca epava de la Costinești.

Este vorba despre Stadionul Cotroceni. Ar putea fi folosit, astfel încât statul român să-și recupereze o parte din investiție, dar anumite interese îl vor distrus și demolat, pentru a pune mâna pe teren.

În acest timp, contribuabilul român nu are nici sport, nici vreun alt beneficiu de pe urma acestei investiții. Toate acestea califică stadionul Cotroceni drept un exponat de cinste în Muzeul Risipirii Banului public, inaugurat de Mihai Enache, candidat AUR la Primăria Capitalei.

„Suntem în Parcul cu Platani. Aici sunt Stadionul Cotroceni, terenurile de sport și arenele centrale ale BNR. Campionii noștri din tenis le numeau Casa Tenisului Românesc. Vorbim despre un întreg complex care este administrat de către Banca Națională a României, o instituție a statului român, condusă de veșnicul Mugur Isărescu.

Vorbim despre o infrastructură sportivă care, cu investiții mari, ar putea deveni un stadion exemplu. A fost inaugurat în 1995. Aici se jucau meciurile de acasă ale Progresului sau FC Național. Au trecut 15 ani de când pe stadion s-a jucat ultimul meci de fotbal; au trecut 10 ani de când pe arenele centrale BNR s-a desfășurat ultimul turneu de tenis, unde printre participanți a fost și marea campioană Simona Halep.

Ce s-a întâmplat în toți acești ani au fost doar discuții între guvern și BNR, niște discuții sterile, pe modelul multor exemple, doar se fac că vor să găsească soluții. De fapt, aceștia așteaptă folosind diverse negocieri și tertipuri să treacă timpul ca la un moment dat un expert tehnic plătit bine să spună că acest stadion nu mai poate fi folosit și trebuie să fie demolat. BNR-ul acum câteva luni a semnat un contract pentru mâncare de protocol: caviar, șampanii scumpe în valoare de câteva milioane de euro. În tot acest timp, Mugur Isărescu și-a mutat angajații în vestiarele stadionului, acolo unde jucătorii trebuiau să se schimbe.”, a declarat Mihai Enache.

„Această bază sportivă, care astăzi a devenit un exponat al muzeului Risipirii Banului Public, este în administrarea BNR-ului. În 2016 și 2017, pentru meciurile UEFA, s-a pus problema predării acestui stadion. Din punct de vedere juridic, stadionul nu s-a predat pentru că BNR-ul nu a cedat partea sa, iar proprietarul terenului este Confederația Meșteșugarilor din România, care a cerut o compensație, iar statul nu a fost în stare să ofere această compensație pentru ca stadionul să fie predat. Astăzi, ne aflăm în situația în care acest stadion nu funcționează și este păzit de jandarmi.”, a afirmat Monica Iagăr, candidat AUR la Primăria Sectorului 6.

Prin prezentarea exponatului, Mihai Enache, a subliniat necesitatea reabilitării stadionului Cotroceni, evidențiind problema abandonului și neglijării acestuia. În lipsa posibilității de finanțare din partea BNR, stadionul trebuie să fie redat Ministerului Sportului pentru administrare și reabilitare pentru ca sportul românesc să beneficieze acest stadion.

Publicitate electorală
Material executat de MT Continut Media SRL, la comanda Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, CMF 21240330.

Vezi si alte articole...