sâmbătă, iulie 20, 2024

O grădiniță din Austria l-a anulat pe Moș Crăciun din cauza „diferențelor culturale“ și pentru că unor copii le „e frică de el“. Reacții dure din partea părinților: Ar fi o adevărată declarație de faliment pentru valorile noastre creștine

MedicalO grădiniță din Austria l-a anulat pe Moș Crăciun din cauza „diferențelor culturale“ și pentru că unor copii le „e frică de el“. Reacții dure din partea părinților: Ar...

Conducerea unei grădinițe din Austria l-a anulat pe Moș Crăciun de la serbarea anuală programată în decembrie, potrivit Remix News.

Grădinița, situată în orașul Plainfeld, Salzburg, a optat pentru anularea evenimentului legat de sărbătorile religioase creștine. Insittuția a considerat că este nepotrivit ca acest lucru să se întâmple într-o comunitate din ce în ce mai diversă, potrivit ziarului Salzburger Nachrichten.

„Conducerea a susținut diversitatea și diferențele culturale. Unor copii le este frică de figură (n.r. Moș Crăciun)”, a informat ziarul.

Părinții copiilor și-au exprimat furia față de conducerea școlii pentru decizie.

„Părinții revoltați au raportat comunității. Nimeni nu a înțeles de ce”, a spus primarul local Wolfgang Ganzenhuber. Chiar și edilul s-a declarat uimit de decizia școlii.

„Nimeni nu a plâns vreodată că Moș Crăciun vine la copii. Planurile grădiniței m-au îngrozit cu adevărat”, a adăugat el.

Ganzenhuber a dezvăluit, de asemenea, că „aproape că nu există copii cu istoric de migranți la grădinița din Plainfeld”. Acest lucru face decizia și mai ciudată.

„Ar fi o adevărată declarație de faliment pentru valorile noastre creștine”

Primarul a discutat chestiunea cu directorul grădiniței. După protestul public, acesta a fost de acord să ofere părinților posibilitatea să voteze dacă să continue sau nu evenimentul.

„Grădinițele din Salzburg sunt libere să decidă în privința obiceiurilor de Crăciun”, a explicat Jutta Kodat, care e implicată în gestionarea departamentelor școlare.

„Nu există o modalitate corectă de a aborda problema Moș Crăciun & Co. Desigur, Moș Crăciun nu este obligatoriu la grădiniță sau la școală. Ceea ce este mult mai important atunci când abordăm acest subiect este că părinții și profesorii de grădiniță sunt de acord și că toți copiii se distrează”, a adăugat ea.

Viceguvernatorul de stat Marlene Svazek a fost mai puțin diplomatic. Politicianul FPÖ a insistat că Moș Crăciun este „parte din cultura și obiceiurile noastre”. El a avertizat că „o abatere de la tradiție ar fi o adevărată declarație de faliment pentru valorile noastre creștine”.

„Așadar, facem doar apel la instituții să nu anuleze Crăciunul. Să-i încurajăm să continue evenimentul”, a adăugat ea.

Vezi si alte articole...