sâmbătă, decembrie 9, 2023

O veste bună! Se refac scările și aleile din Parcul Tineretului

Din OrasO veste bună! Se refac scările și aleile din Parcul Tineretului

Se lucrează la renovarea scărilor și a aleilor din Parcul Tineretului, în vederea oferirii unui aspect nou și mai sigur pentru locuitorii din București care vizitează parcul. Trustul de Clădiri Metropolitane a anunțat pe pagina sa de Facebook că, în colaborare cu Primăria Capitalei, desfășoară lucrări de refacere a scărilor și aleilor din Parcul Tineretului. Aceste lucrări erau esențiale, deoarece scările și aleile se aflau într-o stare avansată de degradare.

„Scările prezentau un grad ridicat de degradare, existând riscul de accidentare, repararea lor a fost una consistentă”, a declarat Trustul de Clădiri Metropolitane.

Prin urmare, au fost construite două tipuri de scări, una din borduri și alta din beton, în funcție de amplasarea lor.

În același timp, aleile din parc au fost renovate prin procese de frezare a suprafeței asfaltate existente, refacerea stratului de suport și înlocuirea bordurilor din beton.

De asemenea, pantele pentru drenarea apelor pluviale către zonele verzi au fost reconstruite și ulterior asfaltate.

Trustul a promis că Parcul Tineretului va avea în curând un aspect plăcut și va oferi un mediu prietenos pentru persoanele care vin să se plimbe.

„Acesta va căpăta în curând un nou aspect și va fi mai prietenos pentru sportivi, copii și persoanele care îl aleg pentru recreere”.

Cu câteva zile în urmă, Trustul de Clădiri Metropolitane a furnizat o actualizare cu privire la stadiul lucrărilor de reabilitare la podul din Parcul Tineretului.

Acesta este pentru prima dată când Primăria Municipiului București (PMB) a intervenit pentru a repara podul din Parcul Tineretului.

Prima etapă, care a fost deja finalizată, a constat în demontarea balustradelor, asfaltului și a plăcii suprabetonare. Trustul de Clădiri Metropolitane a informat că, săptămâna trecută, s-a lucrat la partea inferioară a tablierului podului. În plus, s-au efectuat reparații locale utilizând mortare speciale.

Conform informațiilor furnizate de Trustul de Clădiri Metropolitane, în viitorul apropiat, echipele de muncitori vor efectua următoarele lucrări:

  1. Armarea și betonarea plăcilor.
  2. Construcția zidurilor și a plăcilor de racordare la capătul dinspre Sala Polivalentă.
  3. Realizarea scărilor care duc către zona Șincai, precum și spre Sala Polivalentă.

Vezi si alte articole...