luni, iunie 24, 2024

Prognoza meteo, 23 iunie. Canicula şi disconfortul termic vor persista. Unde va ploua

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM)...

Cod galben de furtuni. Majoritatea țării va fi afectată de fenomene extreme

Cod galben de furtuni. Administrația Națională de...

Oamenii lui Putin, amenințări cu cel de-al Treilea Război Mondial dacă Ucraina folosește arme occidentale pentru a lovi Rusia

ExterneOamenii lui Putin, amenințări cu cel de-al Treilea Război Mondial dacă Ucraina folosește arme occidentale pentru a lovi Rusia

Un aliat al președintelui rus Vladimir Putin a lansat un avertisment grav asupra posibilității unui al Treilea Război Mondial, în cazul în care Ucraina va folosi armele furnizate de Occident pentru a lovi teritoriul rus

Un aliat al lui Vladimir Putin Într-o declarație recentă, oficialul rus a subliniat că utilizarea acestor arme împotriva Rusiei ar putea declanșa o tragedie globală cu consecințe devastatoare pentru întreaga umanitate.

Tensiunile dintre Rusia și Occident au crescut semnificativ în contextul conflictului din Ucraina, iar retorica Moscovei a devenit din ce în ce mai agresivă. Avertismentul vine pe fondul sprijinului militar continuu acordat Kievului de către țările occidentale, inclusiv prin furnizarea de arme avansate.

„Regimul de la Kiev trage Statele Unite și țările europene într-un mare război”, a declarat Vyacheslav Volodin, președintele Dumei de Stat, care este un apropiat al lui Putin și membru al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Declarația oficialului rus reflectă îngrijorările Moscovei cu privire la extinderea conflictului și implicarea directă a Occidentului, ceea ce ar putea transforma conflictul regional într-un război global. Aceste declarații subliniază necesitatea unei diplomații active și a dialogului pentru a preveni escaladarea situației.

Putin

Volodin a mai spus că parlamentarii ucraineni încearcă să convingă Statele Unite să permită Kievului să folosească armele furnizate de SUA pentru a lovi teritoriul Rusiei.

Această cale duce la o tragedie care poate afecta întreaga umanitate. Politicienii occidentali trebuie să-și dea seama de responsabilitatea lor și să facă totul pentru a evita aducerea situației într-o catastrofă globală”, a spus Volodin.

Rămâne de văzut cum vor răspunde Ucraina și aliații săi occidentali la aceste avertismente și dacă vor reuși să gestioneze tensiunile fără a declanșa un conflict de proporții mondiale.

Războiul președintelui Vladimir Putin din Ucraina a declanșat cea mai gravă ruptură a relațiilor dintre Rusia și Occident de la criza rachetelor din Cuba din 1962.

La Kiev, miercuri, secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat că Washingtonul „nu a încurajat și nu a permis lovituri în afara Ucrainei, dar în cele din urmă Ucraina trebuie să ia decizii pentru ea însăși cu privire la modul în care va conduce acest război”.

Am fost clar cu privire la propria noastră politică, dar din nou, acestea sunt deciziile pe care Ucraina trebuie să le ia, Ucraina le va lua singură”, a spus Blinken, conform unei transcriere a observațiilor sale furnizate de Departamentul de Stat al SUA.

Ucraina spune că are dreptul să atace ținte rusești, deoarece este lovită zilnic de rachete rusești.

Dar Statele Unite s-au precaut cu privire la utilizarea armelor sale într-un atac direct asupra Rusiei, cea mai mare putere nucleară din lume, din cauza riscurilor mai mari.

Vezi si alte articole...