duminică, mai 26, 2024

OMV Petrom anunţă că nu va plăti taxa de solidaritate. Ce transmite compania cu capital austriac

EconomieOMV Petrom anunţă că nu va plăti taxa de solidaritate. Ce transmite compania cu capital austriac

OMV Petrom nu va plăti taxa de solidaritate pentru anul fiscal 2022, conform informațiilor transmise de către companie către Bursa de Valori Bucureşti (BVB). În schimb, OMV a declarat că această taxă se va aplica în Austria, unde va avea un impact negativ estimat la 150 milioane de euro pentru anul 2022, conform datelor financiare preliminare.

Acest impact se va vedea abia în 2023.

CITEŞTE ŞI: VIDEO | Bărbat din Dolj, reținut după ce și-a lovit fosta concubină și pe un alt tânăr din localitatea sa

SNP Petrom transmite că, în conformitate cu rezultatele financiare preliminare pentru anul 2022 și prevederile Ordonanței de Urgență nr. 186, compania nu va intra sub incidența acestei taxe de solidaritate, deoarece cifra sa de afaceri din sectoarele definite este sub 75%.

În primele 9 luni ale anului 2022, OMV Petrom a plătit către bugetul de stat al României redevențe, impozite suplimentare și alte contribuții specifice industriei, totalizând aproximativ 5,2 miliarde lei, plus 1,6 miliarde lei impozit pe profit, reprezentând 60% din profitul brut înainte de impozitare și creșterea cu peste 6 ori față de aceeași perioadă din anul anterior.

Rezultatele financiare complete pentru anul și trimestrul IV 2022 vor fi publicate pe 2 februarie 2023.

Potrivit unor surse politice, citate de money.ro, Guvernul a publicat o serie de coduri CAEN de aplicabilitate care pot restrânge domeniul de aplicabilitate al regulamentului UE 1854/2022, transpus prin Ordonanța de Urgență.

Vezi si alte articole...