luni, iulie 22, 2024

Pasajul Basarab din București va fi supus unei expertize tehnice, astfel după mai mult de 10 ani recepția va putea fi finalizată

Din OrasPasajul Basarab din București va fi supus unei expertize tehnice, astfel după mai mult de 10 ani recepția va putea fi finalizată

Joi, 5 ianuarie 2023, Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat că a fost lansată o licitație publică pentru achiziționarea serviciilor de expertiză tehnică pentru Pasajul Basarab din București, unul dintre cele mai folosite pasaje rutiere din oraș.

Această expertiză va permite finalizarea recepției construcției, care a fost realizată cu mai bine de 10 ani în urmă, dar care nu a fost încă recepționată.

Firmele interesate pot depune ofertele lor până în data de 7 februarie 2023, ora 15:00. Expertiza va include analiza modului în care a fost respectat proiectul, calitatea materialelor și a execuției lucrărilor, starea tehnică actuală a construcției în conformitate cu reglementările tehnice în vigoare și măsurile necesare pentru intervenție.

La finalizarea expertizei, firma contractată va realiza un raport care va include soluțiile pentru orice probleme identificate. Lucrările de reparații sau reabilitare vor fi realizate în funcție de urgența lor.

Valoarea estimată pentru acest contract este de 375.000 de lei și durata maximă pentru realizarea expertizei este de 60 de zile calendaristice de la emiterea ordinului de începere.

După finalizarea expertizei, Pasajul Basarab va fi preluat de către Administrația Străzilor pentru reparare și administrare.

Vezi si alte articole...