miercuri, aprilie 17, 2024

Patinoarul „Berceni Arena” începe să prindă contur. Daniel Băluță a anunțat care este stadiul lucrărilor

Din OrasPatinoarul „Berceni Arena” începe să prindă contur. Daniel Băluță a anunțat care este stadiul lucrărilor

Primarul Daniel Băluță a comunicat bucureștenilor din Sectorul 4 al Capitalei stadiul lucrărilor desfășurate la Patinoarul „Berceni Arena”. Edilul a anunțat că această construcție începe să prindă formă.

Berceni Arena este proiectată să fie un patinoar de dimensiuni generoase, similar celor din alte orașe europene. Joi, 28 martie 2024, Daniel Băluță a dezvăluit progresele lucrărilor la acest obiectiv. Mai exact, primarul a informat că: suprafața de joc a fost deja turnată, se montează mantinela, lucrările la fațada clădirii sunt în continuare în desfășurare.

În plus, Daniel Băluță a comunicat locuitorilor Capitalei că echipele de muncitori se ocupă și de amenajarea spațiilor verzi din apropierea viitorului patinoar.

„Berceni Arena capătă alura patinoarelor de top din Europa!🏒🥅🎿

S-a turnat deja suprafața de joc, iar în jurul acesteia, se montează mantinela. Între timp, constructorii continuă lucrările la fațada clădirii ce se anunță a fi una spectaculoasă, precum și la spațiile verzi din jurul arenei”, a afirmat Daniel Băluță.

Berceni Arena este proiectată să fie un patinoar de dimensiuni generoase, destinat antrenamentelor echipelor de hochei sau patinatorilor profesioniști. Pentru realizarea acestuia, este necesară o investiție totală de 10 milioane de lei.

Lucrările pentru acest obiectiv au fost reluate în anul 2022, iar estimarea inițială pentru finalizarea lor era luna decembrie a aceluiași an. Cu toate acestea, până în prezent, construcția nu a fost încă finalizată.

Clădirea patinoarului olimpic de la Apărătorii Patriei este proiectată să aibă un regim de înălțime parter plus un etaj. Suprafața construită desfășurată va fi de aproximativ 6.500 de metri pătrați, iar în jurul ei se vor amenaja spații verzi pe o suprafață de 3.000 de metri pătrați, incluzând circa 70 de arbori plantați. În ceea ce privește parcările, Primăria Sectorului 4 a informat că vor fi disponibile un total de 73 de locuri de parcare pentru mașini mici și două pentru autocare.

Vezi si alte articole...