joi, mai 30, 2024

Patru noi șantiere de modernizare a rețelei de termoficare urmează să fie deschise în Capitală

Din OrasPatru noi șantiere de modernizare a rețelei de termoficare urmează să fie deschise în Capitală

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că vor fi deschise patru noi șantiere de modernizare a rețelei de termoficare în București. Acestea se vor desfășura în diverse zone, printre care Bulevardul Chișinău, Bulevardul Basarabia, Strada Ion Berinde și Strada Theodor Speranția. Conform declarațiilor edilului pe pagina sa de Facebook, vor fi schimbați aproximativ 14,8 km de conductă, cu finanțare asigurată în proporție de 85% de la Ministerul Dezvoltării.

Contractele pentru dirigenția de șantier pentru cele patru loturi ale obiectivului de investiții „Modernizare magistrale de termoficare a S.A.C.E.T. București” au fost deja atribuite, semnându-se contractele la finele anului 2023. Loturile care urmează să fie modernizate sunt:

Aproximativ 5,92 km pe arterele Bulevardul Chișinău, Strada Torentului, Strada Florica Pantazi, Strada Mircea Rosetti, Strada Vulcanei, Strada Baicului, Strada Dumitru Slugeru, Strada Dimitrie Groza, Strada Răușeni, Strada Vasile Stolnicul, Strada Doamna Ghica și Strada Azuga.

4 km la intersecțiile dintre Bulevardul Basarabia cu Bulevardul Chișinău, Bulevardul Basarabia cu Strada Morarilor, precum și până la platforma industrială CET Titan.

0,62 km pe Strada Ion Berindei și la intersecția dintre Strada Ion Berindei cu Strada Doamna Ghica.

4,2 km pe Strada Theodor Speranția, Calea Călărașilor și Strada Matei Basarab.

Totodată, Nicușor Dan a anunțat că lucrările de modernizare a Termoenergetica din Piața Victoriei sunt finalizate, fiind dată în exploatare o porțiune de 1,2 km de conductă de termoficare modernizată.

De asemenea, s-au efectuat probe de presiune pentru două tronsoane de conductă magistrală de termoficare în Obiectivul 4 – Magistrala II-III Grozăvești, iar lucrările de reparație a carosabilului în Piața Victoriei vor începe după finalizarea modernizării magistralei de apă, începând cu data de 15 mai. De asemenea, au fost efectuate probe de presiune pentru 550 de metri de conductă nouă, montată pe Bulevardul Ion Mihalache, între intersecția Străzii Dr. Felix și Arhitectului Ion Mincu.

Vezi si alte articole...