sâmbătă, iunie 15, 2024

Pele, omagiat de Revelion, la Santos, printr-un spectaculos joc de drone luminoase

SportPele, omagiat de Revelion, la Santos, printr-un spectaculos joc de drone luminoase

Orașul Santos, de pe coasta São Paulo, a sărbătorit sosirea anului 2023 cu un spectacol de artificii, un omagiu adus lui Pelé, legendarul fotbalist brazilian care a murit pe 29 decembrie, la vârsta de 82 de ani, relatează Globo. 

După doi ani de restricții din cauza pandemiei de COVID-19, spectacolele și artificiile de Revelion au fost reluate în Santos. Petrecerea de pe plajă a atras mii de oameni, care au fost emoționați de tributul adus „Regelui Fotbalului”.

Seara a început cu un recital al Orchestrei Simfonice Municipale din Santos, care cântat cele două imnuri ale Santos FC, clubul la care Pelé a jucat 18 ani, între 1956 și 1974: versiunea oficială „Sou Alvinegro da Vila Belmiro”, dar și „Leão do Mar”.

Ulterior, 80 de drone luminoase au desenat pe cer imagini care îl omagiau pe Pelé. Una dintre ele: profilul lui „El Rei” cu o cupă în mână, simbolizând titlurile pe care legendarul jucător cariocas le-a câștigat de-a lungul carierei.

Tribute to the recently deceased Pele, in SantosIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Moartea marelui fotbalist brazilian Pelé a fost deplânsă în întreaga lume. Cluburi de fotbal, vedete din lumea sportului, toți au transmis mesaje de condoleanțe.

Brazilia a decretat trei zile de doliu național. Iar clubul Santos a anunţat că trupul neînsufleţit al lui Pele va fi depus luni la stadionul Urbano Caldeira, de unde brazilianul a încântat lumea, iar marţi vor avea loc funeraliile lui „El Rei”.

Foto: EPA

Vezi si alte articole...