luni, iunie 17, 2024

Platformele ecologice subterane și supraterane pentru colectarea separată a deșeurilor din Sectorul 6, date în folosință până la sfârșitul lui 2024

Din OrasPlatformele ecologice subterane și supraterane pentru colectarea separată a deșeurilor din Sectorul 6, date în folosință până la sfârșitul lui 2024

Primăria Sectorului 6 promite că platformele ecologice subterane și supraterane pentru colectarea separată a deșeurilor vor fi date în folosință până la sfârșitul acestui an. Până acum, administrația publică a transmis că au fost montate aproape 200 de astfel de puncte de colectare.

Primăria Sectorului 6 anunță, pe Facebook, că luna aceasta se toarnă betonul din jurul platformelor de colectare separată a deșeurilor. De asemenea, aceste spații vor fi prevăzute cu camere de supraveghere video, pentru care s-a început montarea stâlpilor.

Containerele vor fi colantate cu informații utile despre tipurile de deșeuri care trebuie aruncate în fiecare compartiment. Până acum au fost finalizate 198 de puncte subterane și supraterane, iar PS6 estimează că acestea vor fi date în folosință spre sfârșitul acestui an.

Cetățenii sunt rugați să nu le vandalizeze și să nu abandoneze deșeuri în apropierea sau în interiorul cuvelor.

Administrația publică continuă activitatea de identificare a locațiilor pentru amplasarea platformelor, precum și avizarea perimetrelor deja identificate ca fiind potrivite, astfel încât toate imobilele din Sectorul 6 să beneficieze de puncte moderne de precolectare a deșeurilor.

Proiectul are o valoare totală de 130 milioane de lei, iar banii provin din fonduri europene. Bucureștenii pot accesa harta punctelor de colectare a deșeurilor deja realizate sau care au primit avizele finale și urmează să fie construite.

Punctele de colectare separată sunt marcate pe hartă cu pinuri de diferite culori, după cum urmează: verde – container subteran finalizat, mov – ghenă supraterană finalizată, roșu și portocaliu – cele care nu au primit avize.

Pe data de 1 noiembrie 2023, PS6 a anunțat instalarea primei ghene subterane pe Aleea Săndulești.

„Avem montată prima ghenă subterană!

Se află pe Aleea Săndulești. Este și prima din #București unde se vor colecta deșeuri pe 4 fracții: hârtie/carton, rezidual, biodegradabil, plastic/metal”.

Vezi si alte articole...