miercuri, februarie 21, 2024

Ploșnițele au invadat un cămin din Grozăvești, declară mai mulți studenți

Din OrasPloșnițele au invadat un cămin din Grozăvești, declară mai mulți studenți

Un cămin din Grozăvești este afectat de o invazie de ploșnițe, conform relatărilor mai multor studenți cazați acolo, care au documentat problema și au realizat fotografii. Situația a început să se agraveze încă din luna iunie 2023, iar unii tineri afirmă că au fost mutați din camerele afectate de ploșnițe în altele, dar problema persistă. Unii studenți au optat să se relocheze în afara căminului.

Cu toate acestea, până în prezent, reprezentanții Universității din București nu au emis nicio declarație oficială în legătură cu situația. În iunie 2023, o studentă, care a fost transferată din Căminul C Grozăvești într-o cameră din Căminul B, a început să observe primele mușcături de ploșnițe pe corp. Inițial, nu a acordat o atenție deosebită, crezând că este vorba despre țânțari, dat fiind sezonul estival.

Studenta a fost nevoită să se mute din Căminul C, deoarece urma să fie închis pentru renovări, și a trebuit să-și găsească alt loc în timpul verii. Ea menționează că a petrecut ore în șir la coadă pentru a obține un loc într-un alt cămin din Grozăvești.

„După ce am stat la o coadă infernală, ore în șir, am reușit să prind loc – camera 524, unde urma să aflu ca sunt ploșnițe. M-am mutat liniștită și fericită că am prins loc. În maxim o săptămână am început să văd mușcături pe corp. Fiind vară, credeam ca sunt țânțari, dar colega de la locul de muncă mi-a spus «ai grijă să nu fie ploșnițe». De atunci mi-a început calvarul”, a afirmat Teodora P. pentru HotNews.ro.

Studenta a comunicat administratorului problemele cu saltelele din cămin, trimițându-i poze inițiale cu aspectul murdar al acestora. La început, administratorul a declarat că murdăria este cauzată de studenți. Cu toate acestea, situația a luat o întorsătură când studenta i-a trimis poze cu o ploșniță, declanșând o reacție de panică din partea administratorului, conform relatării tinerei.

Administratorul a impus studentei să-și spele hainele la temperaturi ridicate, de peste 60 de grade Celsius, sau să le curețe cu abur, folosind serviciile unei spălătorii din oraș. După cheltuieli de 300-350 de lei pentru curățarea hainelor și dezinfectarea tuturor obiectelor personale, studenta ar fi trebuit să primească o cameră curată. Cu toate acestea, temându-se de prezența insectelor, tânăra a decis să se mute în chirie.

„Deoarece am fost traumatizată de toată situația, am ales să stau în chirie pentru a reuși să dorm liniștită, să știu ca sunt în siguranță, să pot merge acasă fără frica de a le aduce și părinților vreo ploșniță”.

Studenta susține că problema a fost tratată cu indiferență, iar prima dezinsecție a camerei de cămin s-a realizat abia după o lună de la semnalare. Ea descrie condițiile din cămin ca fiind deplorabile, menționând existența mizeriei în holuri, bucătării și băi.

„Toată situația se tratează cu indiferență, atât din partea administratorului, cât și din partea directorului de la cămine și cantine și a rectorului. Se spune că suntem norocoși că suntem studenți la Universitatea din București, dar situația căminelor este una deplorabilă. Mizerie pe hol și în bucătării, în băi la fel, totul se tratează cu o nepăsare colosală”.

Studenților li s-a solicitat să nu vorbească despre problema ploșnițelor din cămin și nu există informații precise cu privire la numărul exact de tineri afectați.

„Nu știm exact un număr pentru că administratorul le-a cerut studenților cazați să păstreze liniștea în privința acestui subiect «pentru a nu crea panică în cămin»”, a transmis Teodora.

O altă studentă cazată în Căminul B din Grozăvești afirmă că această problemă a fost ascunsă, chiar dacă, lunar, apăreau rapoarte ale studenților care semnalau prezența ploșnițelor în camere.

Fata menționează că, în Căminul B, nu s-a efectuat nicio dezinsecție încă de la începutul anului universitar. Totodată, aceasta relatează că în cămin funcționează doar două din cele patru mașini de spălat, în timp ce numărul de studenți este aproape de 500.

Vezi si alte articole...