sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Polițiștii locali din Constanța s-au pus pe treabă în 2023

ActualitatePolițiștii locali din Constanța s-au pus pe treabă în 2023

De când polițiștii locali au atribuții de poliție rutieră, s-au pus rău pe treabă la început de an. În ziua de miercuri, 4 ianuarie, trei echipaje de la Poliția locală s-au deplasat pentru o singură mașină staționată lângă intrarea în parcarea de la magazinul LIDL din Tomis III. Autovehiculul aparținea unei firme de securitate și era condus de un agent de pază chemat să intervină la unul din magazinele din zonă. Șoferul nu a încălcat normele de parcare, dar a fost abordat de polițistă, care a chemat ajutor.

Polițiștii locali din Constanța au atras atenția în ultima perioadă prin modul în care se ocupă de parcări. În ultimii zile au ridicat un autoturism al unei persoane cu dizabilități, parcat într-un loc rezervat persoanelor cu handicap, iar în ziua de miercuri, 4 ianuarie, au intervenit pentru un singur autoturism staționat în apropierea unui magazin LIDL din Tomis III.
Autoturismul aparține unei firme de securitate și nu a încălcat normele de parcare, însă polițista care l-a abordat a chemat în ajutor alte trei echipaje. Legea 335/2022, care a intrat în vigoare pe 11 decembrie, prevede că proprietarul sau deținătorul mandatat al unui vehicul trebuie să comunice poliției datele de identificare ale persoanei care îi conduce vehiculul în cazul în care este solicitat, iar în caz contrar polițiștii locali pot constata contravențiile și aplica sancțiunile corespunzătoare.
Văzându-se cu noua lege pe ”mână”, foștii gardieni publici cu școală puțină, unii dintre ei, și cu atribuții de Rutieră, se cred zmei în trafic. La doar câteva zile după ce au gafat și au ridicat autoturismul unei persoane cu dizabilități, parcat pe un loc rezervat persoanelor cu handicap, polițiștii locali lovesc din nou.
Preocuparea lor față de parcări poate face obiectul unui studiu de caz, excesul de zel al acestora creând situații demne de clasicele bancuri cu polițiști. Miercuri, 4 ianuarie a.c., un agent de la Poliția Locală Constanța, femeie, a intervenit în zona magazinului LIDL din zona Tomis III, unde staționase un autoturism ce aparține unei firme de pază și protecție, Save&Self, controlată de afaceristul Viorel Oiță.
Între soferul mașinii vizate, un angajat al acestei firme care fusese chemat să intervină la unul din magazinele din zonă, și politisță s-a iscat o dispută. Văzând ca agentul de pază rămâne ferm pe poziții, polițista si-a chemat întăriri, la fata locului apărând apoi alte doua mașini de la Poliția locală.

În zona respectivă nu era niciun un semn ce interzice parcarea, în același loc staționând zilnic numeroase mașini.

În zona respectivă nu era niciun un semn ce interzice parcarea, în același loc staționând zilnic numeroase mașini. După ce în anul trecut, Poliția Locală a fost criticată pentru că nu s-a implicat în trafic, devenind virale pe platformele de socializare sute de clipuri video cu numeroase mașini ce parchează sau circulă neregulamentar, agenții și-au redescoperit determinarea. Excesul lor de zel creează situații ce le pun sub semnul întrebării pregătirea și vigilența.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, stipulează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Vezi si alte articole...