sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Poluarea mediului e un ucigaș tăcut în război 

SCIENCE+Poluarea mediului e un ucigaș tăcut în război 

Distrugerea mediului natural, poluarea râurilor, lacurilor și a solului, defrișarea pădurilor, toate acestea din cauza războiului care este în desfășurare, i-ar putea afecta pe ucraineni ani de zile, dacă nu chiar decenii.

Experții se tem că poluarea ar putea duce pe termen lung la o creștere a numărului îmbolnăvirilor datorate cancerului și altor boli, potrivit publicaţiei maghiare Telex. Pare foarte probabil ca o parte semnificativă a valorilor naturale ale Ucrainei să fie distrusă în urma luptelor, iar recuperarea a ceea ce se mai poate recupera va dura ani, chiar decenii.

Pare foarte probabil ca o parte semnificativă a valorilor naturale ale Ucrainei să fie distrusă în urma luptelor, iar recuperarea a ceea ce se mai poate recupera va dura ani, chiar decenii. Ucraina este o țară extrem de industrializată, iar soarta acesteia după încheierea conflictului va depinde probabil de supraviețuirea resurselor sale naturale, a infrastructurii, a pădurilor, râurilor și faunei sălbatice, precum și de starea drumurilor, a centralelor electrice și a orașelor sale.

La acest moment, situația nu arată prea bine, iar cu cât conflictul se prelungește, cu atât trebuie să ne așteptăm la consecințe mai grave. Potrivit indicelui de performanță pentru mediu, chiar și înainte de începerea invaziei rusești din 24 februarie 2022, Ucraina s-a clasat jos în privința indicatorilor de mediu cum ar fi calitatea aerului, biodiversitatea și sănătatea ecosistemului, și este probabil ca situația să se înrăutățească după război.

Vezi si alte articole...