luni, mai 27, 2024

Pr. Ciprian Mega și actorul Dorel Vișan, prezenți la Moscova la „BRICS Film Festival” cu pelicula 21 de rubini

MedicalPr. Ciprian Mega și actorul Dorel Vișan, prezenți la Moscova la „BRICS Film Festival” cu pelicula 21 de rubini

Părintele Ciprian Mega, producătorul Laura Irina Mega și actorul Dorel Vișan, sunt prezenți la Moscova, la „BRICS Film Festival”, acolo unde a fost selectată pelicula „21 de rubini”, regizată chiar de preotul român.

Informația a fost anunțată de Solidnews.ro, prin Cozmin Gușă, care a prezentat și fotografii de la eveniment.

Printre altele, într-una dintre fotografii, părintele Ciprian Mega apare întreținându-se cu Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei.

Festivalul este de fapt „Festivalul Internațional de Film de la Moscova”, ajuns la 46-a ediție, dar în acest an este organizat sub umbrela BRICS, a cărei președinție este deținută de Rusia.

Președintele festivalului este celebrul regizor rus, Nikita Mihalkov.

Filmul „21 de rubini” a stârnit discuții aprinse în societatea românească, acesta fiind și interzis în anumite locuri din țară.

În România se interzic filme despre spațiul cosmic

Prezența filmului românesc la Moscova vine pe fondul deciziei Ministerului Culturii de a interzice de la difuzarea în cinematografe a două filme rusești, despre spațiul cosmic, considerându-le „de propagandă”.

„Provocarea” (2023) și „Vremea celor dintâi” (2017) urmau să fie proiectate la Cinema Eforie și Cinema Union pe 12 aprilie.

„Provocarea (The Challenge)” este primul film din istoria cinematografului profesionist care ar fi fost turnat în spațiu și a obținut cele mai mari încasări din istoria Rusiei.

Ambele filme au fost interzise după ce siteul „Europa Liberă”, finanțat de SUA, a realizat o campanie împotriva acestora. Inițial, Ministerul Culturii nu obiectase cu nimic, dar în urma presiunilor a decis oprirea celor două fikme,

Maria Zaharova a criticat apoi decizia drept „anulare a culturii ruse”.

Vezi si alte articole...