spot_imgspot_img

Prahova: A fost lansată licitaţia pentru varianta ocolitoare a oraşelor Buşteni şi Azuga. Drumul va avea 9,5 kilometri, va costa peste 800 de milioane de lei şi va fi terminat în 3 ani, conform estimărilor

EconomiePrahova: A fost lansată licitaţia pentru varianta ocolitoare a oraşelor Buşteni şi Azuga. Drumul va avea 9,5 kilometri, va costa peste 800 de milioane de lei şi va fi...

Conform unui comunicat dat publicităţii vineri de Consiliul Judeţean Prahova, termenul de depunere a ofertelor în cadrul licitaţiei pentru proiectul „Acces rutier complementar descărcare A3 Azuga – Buşteni“ este 23 februarie 2023.

Viitorul tronson de drum ar urma să fie o alternativă pentru drumul naţional 1, care traversează prin centru staţiunile Buşteni şi Azuga şi care este în mod frecvent supraaglomerat. Tronsonul ocolitor va avea o lungime de 9,434 kilometri şi va fi finalizat în trei ani. 

„Şoseaua va avea două benzi şi va începe de la intersecţia cu breteaua de descărcare a autostrăzii A3  între Sinaia şi Poiana Ţapului – DN1 (km. 126+640), având finalul în Azuga, la intrare în DN1 (km. 136 +100 prin stânga).  Lucrările presupun construirea părţii carosabile, a unui semitunel, a unui viaduct, a 11 poduri peste râul Prahova, a două pasaje subterane şi a altor două supraterane, intersecţii simple cu străzile locale şi giratorii la intersecţia cu DN1, lucrări de apărări de maluri, terasamente şi de consolidare versanţi”, informează Consiliul Judeţean Prahova. 

Valoarea estimată a drumului este de 838 milioane lei, iar finanţarea este asigurată de Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., din fonduri europene – prin Programul Operaţional de Transport 2021-2027.

Vezi si alte articole...

Cele mai populare articole...