sâmbătă, iulie 20, 2024

Prețurile medii ale apartamentelor de vânzare au crescut și în luna septembrie

ImobiliarePrețurile medii ale apartamentelor de vânzare au crescut și în luna septembrie

Prețul solicitat pe metru pătrat pentru apartamentele noi de vânzare a crescut cu 7% în luna septembrie 2023, față de aceeași lună a anului anterior, în timp ce prețul apartamentelor vechi a crescut, în medie, cu 6%, arată datele Storia.ro

Cele mai mari prețuri din țară continuă să se înregistreze la Cluj-Napoca. În luna septembrie, prețul mediu de cerere pentru un apartament nou a fost de 2.508 euro/metru pătrat, similar cu cel din luna anterioară.

În același timp, apartamentele vechi au avut un preț mediu de cerere de 2.455 euro/metru pătrat, cu 7% mai mare comparativ cu aceeași lună a anului trecut.

Urmează locuințele din Brașov. Prețul mediu de cerere pentru apartamentele noi din Brașov a ajuns la 1.929 euro/metru pătrat, cu 8% mai ridicat decât cel din septembrie 2022.

Și prețurile apartamentelor vechi au crescut cu 6% față de anul trecut, ajungând la o medie de 1.631 euro/metru pătrat, dar sunt cu 18% mai mici față de apartamentele noi.

În București, apartamentele noi au avut un preț cu 10% mai mic decât cele vechi. Prețul solicitat pentru vânzarea unui apartament nou în luna septembrie a fost de 1.556 de euro/metru pătrat, în creștere cu 5% față de luna anterioară și cu 3% față de septembrie 2022.

În ceea ce privește apartamentele vechi, acestea au avut un preț de cerere de 1.733 euro/metru pătrat, cu 9% mai ridicat față de aceeași perioadă a anului trecut și cu 3% mai ridicat față de luna anterioară.

CITEȘTE ȘI: Ceetrus inaugurează al doilea hub comunitar din România

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESS| ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

Vezi sursa originala: Moneybuzz.ro

Vezi si alte articole...