sâmbătă, aprilie 13, 2024

Droguri în showbiz. Natalia Mateuț, audiată la DIICOT

Natalia Mateuț, starleta de la Xtra Night...

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul de la Mangalia. Ce urmează acum

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul...

Primăria Capitalei, acuzată că nu are un plan de măsuri pentru combaterea poluării din București. Garda de Mediu vrea să-i dea o amendă de 100.000 de lei

Din OrasPrimăria Capitalei, acuzată că nu are un plan de măsuri pentru combaterea poluării din București. Garda de Mediu vrea să-i dea o amendă de 100.000 de lei

Garda de Mediu intenționează să amendeze Primăria Capitalei cu 100.000 de lei, fiind acuzată că nu a elaborat un plan de acțiune pentru a combate poluarea din București. Duminică, 25 februarie, senzorii AerLive au înregistrat niveluri extrem de ridicate de poluare în mai multe zone ale orașului.

Într-o intervenție la Digi24, Andrei Corlan, comisar șef la Garda Națională de Mediu, a declarat că Primăria Capitalei amână de ani de zile elaborarea unui plan eficient pentru a combate poluarea.

„Avem 3 zile de calm atmosferic, care nu e favorabil pentru dispersia poluanților. Agenția de mediu a trimis de 14 notificări primăriei Capitalei referitor la încărcarea concentrației aerului”.

Efectele poluării aerului sunt resimțite cel mai puternic în zonele Pipera și Giulești, unde traficul este intens.

„Cauzele principale sunt constituite din trafic. Dacă ne uităm pe monitorizarea de la Agenția de Protecția Mediului, vedem că cel mai poluat aer îl avem în vestul Bucureștiului și în nord, zonele Pipera și Giulești. Știm cum e situația traficului din zona respectivă.

Garda de Mediu a stabilit 7 măsuri. PMB trebuia să realizeze un plan de măsuri urgente, cu efect în reducerea emisiilor de pulberi de suspensie generate de traficul rutier, cu precădere de traficul greu, inclusiv prin restricționarea traficului dacă sunt creșteri sau depășiri ale valorilor limită”.

Andrei Corlan a adăugat că Primăria Municipiului București va fi amendată cu 100.000 de lei pentru neglijarea implementării măsurilor de combatere a poluării.

„Singurul lucru pe care l-a făcut Primăria Capitalei a fost să obiecteze la măsurile pe care le-am impus. Probabil că PMB va avea sancțiune 100 de mii de lei din partea Gărzii Naționale de Mediu. Eu sunt sigur că PMB va primi săptămâna viitoare, probabil mâine, sancțiune pentru nerealizarea măsurilor”.

Conform declarațiilor șefului Gărzii de Mediu, pe lângă trafic, o altă sursă majoră de poluare este încălzirea locuințelor. Potrivit datelor furnizate de AerLive, principalele cauze ale poluării atmosferice cu PM10 și PM2,5 în București sunt: traficul rutier, având în vedere numărul tot mai mare de mașini existente în Capitală (1,3 milioane înmatriculate în București în octombrie 2017, la care se adaugă mașinile care tranzitează orașul și cele înregistrate în alte localități; estimativ, peste 2 milioane de mașini circulă zilnic pe străzile Capitalei), poluarea generată de construcții și șantiere care nu respectă normele de organizare a șantierelor (lipsa legislației pentru controlul acestor lucrări, autorizații acordate abuziv etc.), scăderea continuă a spațiilor verzi în oraș.

 

 

Vezi si alte articole...