sâmbătă, iulie 20, 2024

Primăria Capitalei investește într-un București mai verde, a anunțat viceprimarul Horia Tomescu

Din OrasPrimăria Capitalei investește într-un București mai verde, a anunțat viceprimarul Horia Tomescu

Horia Tomescu, viceprimarul orașului, a făcut un anunț conform căruia Primăria Capitalei intenționează să investească într-un oraș mai verde. În acest sens, Primăria va achiziționa arbori, arbuști, garduri vii, gazon și flori pentru parcurile administrate de Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement. A fost inițiată o licitație publică pentru două contracte-cadru, la care pot participa toți operatorii economici interesați.

Investim într-un oraș mai verde – cumpărăm arbori, arbuști, gard viu, gazon și flori în parcurile ALPAB, afirmă viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, într-o postare pe Facebook.

ALPAB, instituția responsabilă cu administrarea parcurilor și zonelor verzi din București, a demarat o procedură de licitație publică pentru două acorduri-cadru cu scopul de a îmbunătăți calitatea zonelor verzi, de a amenaja zone umbrite în timpul sezonului cald și de a reduce poluarea aerului din oraș.

Primul acord-cadru are o valoare estimată între 4,8 și 10,2 milioane de lei și va fi utilizat pentru achiziționarea de semințe, bulbi, gazon, trifoi, îngrășăminte și pământ vegetal. A doua înțelegere are o valoare estimată între 14,2 și 79,9 milioane de lei și vizează îmbunătățirea aspectului zonelor verzi din parcurile administrate de ALPAB, prin achiziționarea de arbori, arbuști, plante perene lemnoase, ierburi de decor și acoperitori de sol.

Cele două acorduri-cadru vor fi încheiate pe o perioadă de doi ani.

Așa cum am anunțat încă de la votarea bugetului capitalei pentru acest an, una dintre prioritățile mele este să investim într-un București mai verde. Pentru că într-un oraș sufocat de betoane, avem nevoie de vegetație ca de aer, declară Horia Tomescu.

Viceprimarul orașului București invită toate companiile interesate să participe la cele două proceduri de achiziție în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), unde pot accesa toate documentele necesare pentru atribuirea contractelor.

Parcurile care sunt administrate de Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București includ: Herăstrău (redenumit Regele Mihai I), Cișmigiu, Floreasca, Tineretului, Circului, Carol, Bordei, Izvor și Unirii.

Vezi si alte articole...