duminică, aprilie 14, 2024

Droguri în showbiz. Natalia Mateuț, audiată la DIICOT

Natalia Mateuț, starleta de la Xtra Night...

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul de la Mangalia. Ce urmează acum

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul...

Primăria Sectorului 2 a început modernizează pasajul pietonal de la Obor

Din OrasPrimăria Sectorului 2 a început modernizează pasajul pietonal de la Obor

Pasajul pietonal de la Obor este în proces de modernizare, iar primarul Sectorului 2 s-a deplasat la fața locului pentru a discuta despre aceste lucrări. În ultimii 20 de ani, pasajul a fost supus unor reparații ad-hoc, iar starea sa s-a deteriorat.

Radu Mihaiu a declarat că se efectuează înlocuirea cupolelor și încep lucrările de reparații capitale. De asemenea, edilul anticipă că șantierul va fi dificil, deoarece lucrările trebuie să permită trecerea bucureștenilor prin pasaj.

Zilnic, mii de locuitori ai Bucureștiului traversează pasajul pietonal de la Obor. Din păcate, pasajul a suferit o deteriorare semnificativă, iar Radu Mihaiu anunță că Primăria Sectorului 2 începe procesul de reparații.

Inițial, cupolele dinspre Colentina au fost înlocuite, iar acum se lucrează la înlocuirea celor de pe partea Moșilor. În paralel, se desfășoară și lucrări de reparații capitale, esențiale pentru reabilitarea pasajului.

Etanșarea tavanului este crucială, deoarece nu are sens să se facă reparații dacă apa se infiltrează prin tavan la prima ploaie și deteriorează totul.

Primarul Sectorului 2 menționează că cupolele au o soluție tehnică complexă, având o structură cu sticlă îndoită, rotundă, ce diferă de o sticlă obișnuită.

Investiția pentru modernizarea pasajului pietonal de la Obor se ridică la 15 milioane de lei. Se va înlocui tavanul și instalația electrică, iar ulterior se va efectua drenajul apelor și schimbarea pardoselii. Radu Mihaiu își cere scuze bucureștenilor pentru disconfortul cauzat, dar este convins că la final rezultatul va fi pe măsură.

Mesajul integral

„Toată lumea știe pasajele de la Obor. În perioadele de vârf trec pe aici mii de oameni dimineața și seara…când pleacă oamenii de la muncă și se întorc apoi de la muncă.

De peste 20 de ani însă, în acest pasaj nu au fost făcute decât cârpeli și e nevoie de mai mult decât cârpeli pentru că, așa cum vedeți, a fost deteriorat în mod semnificativ. Începem acum să reparăm pasajul acesta de la Obor. Înlocuim și cupolele pentru că am început mai întâi cu cupolele dinspre partea cu Colentina. Acum vom înlocui și cupolele de la Moșilor. În același timp facem și reparații capitale absolut necesare pentru acest pasaj.

După cum vedeți, a început deja demontarea cupolelor vechi. După ce se termină ploaia vom tăia și aceste cadre de metal și le vom înlocui cu cupole similare cu cele dinspre Colentina.

*Între timp a ieșit soarele și au început să fie tăiate cadrele de metal.*

Cel mai important este să intrăm în profunzime. Să etanșeizăm tavanul pentru că degeaba facem frumos…dăm cu var, punem totul să arate bine, dacă la prima ploaie se strică și se întâmplă ce vedem aici.

Mă aștept să fie un șantier dificil pentru că trebuie să lucrăm în același timp permițând trecerea oamenilor prin această zonă. De asemenea, cupolele sunt cu o soluție tehnică complicată, cu sticlă îndoită, care vine pe rotund, nu este un geam obișnuit acolo.

Cu toate acestea, sunt convins că lucrurile vor merge mult mai bine, mai ales după experiența cu celelalte cupole.

Până acum, în fiecare an s-a cârpit cât un pic la acest pasaj. Anul ăsta facem o reparație capitală. Asta înseamnă că investim 15 milioane de lei să facem lucrurile temeinic, să nu mai trebuiască să reparăm în fiecare an și să avem tot felul de intervenții de acest fel.

La interior schimbăm tavanul, schimbăm sistemul electric. Asta după ce se reface tot drenajul apelor, în așa fel încât să nu mai avem infiltrații. După aceea vom înlocui și pardoseala. Așadar, îmi cer scuze că vom avea un pic de deranj aici, dar la final vom avea un pasaj așa cum merităm și o treabă făcută cum trebuie, a transmis Radu Mihaiu într-un clip video publicat pe Facebook„.

Vezi si alte articole...